The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key 0 - Line: 1640 - File: showthread.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php 1640 errorHandler->error_callback
/showthread.php 915 buildtree
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Покупка на Volvo XC90

#1
Здравейте бъдещи колеги,

От половин година търся нов автомобил и до преди месец не можех да се спра на определена марка и модел, но бях сигурен, че искам SUV. До сега съм притежавал различни класове и типове автомобили ('01 Smart fortwo,'95 BMW 318,'01 BMW 328,'06 Audi A8, '99 Opel Astra - разбъркан ред), а в работата редовно ми се отдава възможността да карам всякакви марки и модели автомобили от всички възможни класове (за жалост до сега без Rolls Royce и Lamborghini). За да не си кривя душата ще си призная, че най-много ми се ще да се докопам до някой приличен Land Cruiser J100, J150 или в един по-добър свят J200 :roll: , но към момента смятам, че са ми над бюджета, а лизинг за мен е мръсна дума. Изискванията ми към бъдещият ми автомобил са следните: да е голям SUV, произведен поне след 2005г., автоматик, бензин, над 200к.с., подходящ за градско и извънградско ежедневно каране, с прилична визия, подходящ за бизнес събития, 4x4, с място за надуваема лодка на тавана и риболовно оборудване и багаж в багажника. Понеже предните изисквания са малко, реших да добавя, че искам и да е здрав (с главни букви) автомобил. Та след щателно проучване, размишляване, консултиране и съветване се спрях на ХС90.

От около седмица чета различни мнения в различни теми относно 90тката и като цяло придобих някаква представа. Спрял съм се на два двигателя Т6 272к.с. и 3.2 238к.с., предпочитам седем местните автомобили (до колкото разбирам са с нивомат) и ми се ще да докопам бройка с 6-степенен автомат (не запомних Айсин ли беше, Айсен ли беше, не запомних...).
Интересува ме, как спират 90тките (имам кофти мнение за спирането на големите машини след едно Grand Cherokee 5.7 hemi), какви са най-често срещаните проблеми (от по-сериозните), какви са тези странни ценови диапазони в които се продават от 5000 до 25 000 евро - има ли някакви критерии, по които да се ориентирам. Планувам газифициране на автомобила (срам - не срам, 50% са си 50% и 20/100км. са си 20/100км. ...), подходящи ли са горните два мотора, 2.5Т не е ли слабичък за това купе? Оглеждам се за изпълнение Summum или Executive, но не държа на навигация (до колкото разбирам, екранчето и е само за навигация, чупи се, а и картите за България са кът, пък и предполагам ще е апетитна за айдуците), не знам как точно седят нещата с другите екстри - подгрев/обдухване на седалки (не съм виждал 90ка с обдухване), високи нива на озвучение, DVD-та, печки (на бензинов автомобил?!?) и т.н. Не държа до болка на всичките, но както казал Мечо Пух преди да вземе свръхдоза, - "Колкото повече, толкова повече!" Във връзка с гореспоменатите айдуци, крадат ли се много 90ките, имат ли си детайли, които редовно хващат крака (като огледалата на Х5, фаровете на Cayenne или парктрониците на Mercedes)?

Това са все въпроси, на които сигурно някой, някога е отговарял, но аз не открих задоволителна информация, може би не съм търсил достатъчно, а може би имам нужда от малка доза допълнителен кораж за покупката. Надявам се, да не затормозявам много групата с въпросите си,и да не нарушавам прекалено много правила.

Предварително благодаря,
С уважение,
LouisCyphre - надявам се скоро пълноценен член 8-)
Не дърпайте дявола за опашката, за да не установите, че не го дърпате за опашката!
Reply



Messages In This Thread

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)