The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Покупка Волво ХС70.

#1
Здравейте колеги! Отворих една тема за покупка в раздела за S и V версиите, но леко се насочихме към ХС70. Вече пробвахме едно 2004, 2.4 дизел от Италия. Знам, че масово хората бягат от италиянки, но все пак всяко нещо си има цена, а и вече не ми се обикаля нагоре-надолу, а пазара е залят от италиянки.
Директно на въпроса. На първо четене колата запали от раз, но голям минус - не я запалих аз, продавача бързаше да я запали, може и да е съвпадение. Като загря обаче, след като пообикаляхме доста, я загаси и при повторното палене не запали от четвърт а и трябваше малко повече време, да речем два оборота и на третия. Преди години имах БМВ 324 ТД и като загрееше, не можеше да запали някой път. Оказа се нещо на нафтовата помпа някакъв компютър или датчук на Бош, ако помня правилно. Като изстинеше малко и си палеше без проблеми. Чел съм, че това е сигнал за нещо, при загрял автомобил да не пали от раз, но може и да греша, а и от марка до марка има разлика.
По окачването нямаше нещо да трака и хлопа,  а минахме през един участък с малко дупки. За първи път се качвам на такова Волво и поне на мен ми се стори леко твърдо, но не некомфортно. Преминаваше през неравностите някак леко, като параход, поне такова ми беше чувството, но не чух тракане и хлопане.
Климатикът не работеше и обяснението, че онзи ден работело, но явно иска фреон. Предпочитам да намали от цената и аз да си направя всичко, защото ще знам, какво е правено.Трябва ли да се притеснявам от климатика? Загатваш за много леко хладно и също съм на мнение от фреона, но по всяка вероятност не му е правена никакво обслужване и там каквото се прави на климатик.
Нямаше течове под колата. На самият двигател имаше 277 и нещо си хиляди километра и нещо на италиянски, предполагам е ангренажен ремък, но може и да не е. Отвъртях капачката на двигателя и пушеше от отвора, не я отворих напълно. По спомен димът не беше бял, нито черен или кафяв, светъл нюанс, но не бял. Отзад също не видях да излиза нещо, дори при студен двигател, стоях отзад и очаквах залп от дим. Е, не се случи, но може и да е подгрял колата, въпреки че не сме му се обаждали. Има вариант и не го изключвам за добавки. Аспухът беше черен, но няма как при дизела предполагам. Обяснявам одробно, защото съм имал само бензинки, а дизел съм имал преди балканската война БМВ от 1990 и един Форд Ескорт от каменната, но той беше скръб. БМВ-то вървеше много добре, но няма спомен вече, как са били нещата с него, а и генерацията е друга вече.
Автоматът превклюваше плавно и мазно. Даже той наблягше на това, че превключвала много добре. Не знам дали не е минус, даде ми да карам по един затворен участък, където не можех да натисна педала, но карахме по един баир, той кара, и не се усети колата да се тормози или нещо от сорта. Даже продавачът ми каза, че по принцип на баир, като изкачва, тогава си личало дали дизела е заминал, т.е. дали има тяга. Чел съм, че АСК-то не трябва да рита.
Ами това мисля е на първо четене. На жена ми и хареса идеята за автомтик и вариантите ръчка отпадат. Не знам плюс или минус е това, откъм ремонти, обслужване и т.н.
Колата която гледахме е в Русе и евентуално утре ще ходим до Разград, за да гледам едруго едно, но то е 2007 и е по-големият мотор т.е. повечето коне - 183.
Като разход и клас автомобил ми допада. От друга страна здравината на Волво е известна, когато се поддържат прилежно и с желание. 
Ако имате някакви препоръки, приемам всякакви.
Reply



Messages In This Thread
Покупка Волво ХС70. - by delyandamyanov - 04-28-2020, 10:42 AM
RE: Покупка Волво ХС70. - by ogo - 04-29-2020, 08:10 AM
RE: Покупка Волво ХС70. - by iago - 04-29-2020, 02:43 PM

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)