The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volvo S40 притропване

#1
Здравейте колеги,

Имам два въпроса свързани с Волво S40 2003 (стария модел).
При преминаването по паветата, през спящите полицай и дупките обикновено се чува характерния звук от сработването на амортисьорите, пружините и други елементи.
Но при мен от известно време този звук е започнал да се превръща в едно много досадно тропане. Ходих на тестер на амортисьори, тестера показа че работят перфектно, гледаха цялото окачване като я вдигнаха на стенд/крик, с една щанга напъваха каквото видяха и нищо не откриха. Интересното е че двама от монтьорите се качиха в колата по време на теста и установиха че има такова притропване, но нищо не откриха. Някой може ли да сподели евентуално от какво може да е?
- горната част на амортисьорите, там където се завиват (те уж ги стегнаха)
- пружини предни задни
- тампони двигател или заден мост
- ???
Другото ми питане е за скоростите, колата като е студена все по трудно са започнали да влизат първа и задна скорост. Знам че имаше подобно тема, но питам тъй като и задната вече трудно влиза. Не вярвам да е от съединител.
Колата е на 99000 реални км.


Благодаря предварително,
Чао и със здраве
Reply

#2
Най вероятно са шарнири, но за да си сигурен - майстора отдолу, а един клати много силно колата настрани. При мен с щанги и натискане всичко беше наред. При клатене настрани - 2 шарнира и вътрешни кормилни накрайници.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#3
Мерси колега, ще го погледна това
joro74 Wrote:Най вероятно са шарнири, но за да си сигурен - майстора отдолу, а един клати много силно колата настрани. При мен с щанги и натискане всичко беше наред. При клатене настрани - 2 шарнира и вътрешни кормилни накрайници.
Reply

#4
По памет от коментари- притропването може да е от амортисьори- някакви клапанчета вътре. На тест работят добре но се чува едно притракване особено в по-малки дупки. И при мен го има, а окачването няма нищи разбито. За скоростите- може би втулки на лоста който включва- или откъм скоростния лост или откъм кутията. Двайсетина лева са в Мотото и също е много коментирано във форума. Има и снимки къде и как се сменят.
VOLVO V40,1.9TDI 97г.
Reply

#5
Биелети... :roll: ? Само като още една възможност за проверка, мисля че имаше възможност и само тампоните им да се сменят, не целите, но това са само догадки, не съм абсолютно сигурен за тампончетата.
За трудното влизане на първа и задна можеш да прегледаш тази тема : <!-- m --><a class="postlink" href="http://volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=1649" onclick="window.open(this.href);return false;">http://volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=1649</a><!-- m --> , обикновено ако там е проблема, то той се решава със смяната им за 10-15лв. от Мото-Пфое или Скан-Тех. Успех и пиши за резултата ако трябва да те насочим по-нататък.
1983 Volvo 244, B200E - carb., manual M46, 121hp., 158Nm.- Аврора
1999 Volvo S80, B5204T4, manual M56, 180hp., 240Nm - Албиноса
R.I.P. Холандецо
Неам нерви,за тва карам Волво! :-)
Reply

#6
при мен имаше също един странен звук при преминаване на легнал полицай или дупка и се оказа тампони на амортесиорите.
волво S40 2000г,1.8 ,122 коня
Reply

#7
С Ваша помощ генерирах доста евентуални причини и за притропването и за скоростите. В началото на следващия месец ще я вкарам в сервиз и ще видим какво ще излезе. Като има резултат ще докладвам Smile

Благодаря на всички!
Reply

#8
И аз предполагам, че може да са тампоните на амортисьорите. Доколкото знам формата им е малко по-особенна от стандартните.
Volvo S80, D5, 2007г.
Volvo S40, D5, 2006г.
Клубна карта № 00269
Reply

#9
и аз има подобен проблем от около година ходих при при трима различни майстори лашкаха колелата напъваха със щанги ...и нищо не откриха карам от около година така навътях над 10 000 км намам друг проблем потропването не се увеличава само се чува като карам бавно и то по неравности на пътя ..незнам какво е ще търся и друг монтьор. Ако няко има идеи ..да сподели.
Reply

#10
Аз имам, но не знам дали ще те успокои - кормилна рейка. Водих я в МЕИ за рециклиране, но ми казаха, че няма оправия - изяжда се леглото в което влиза червяка и се получава луфт. Оправията е нова. Карам си така докато протече и тогава ще се търси нова.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)