The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Въпрос към притежателите на S40/V40

#1
Значи онзи ден си разглеждах книжката и случаино се загледах в показанията който би триабвало да излизат на таблото или по точно мястото където показва температурата на околната среда и забелязах че там има още 2-3 реда, пред температурните показания, единия от който е разходомер, но при мен, там наистина има място, там не се показва нищо?

Та има ли вероятност това да е изключено от някъде или да е разчовъркано нещо и това инфо да неми се показва, или просто тов ае някаква допълнителна екстра която липсва точно в мойта количка?
Reply

#2
При мен температурата навън излиза на бордовия (под уредите за темп. на двиг. и количеството на бенз.). Но всичко е на 1 ред. А вече от врътката на борд. комп. си сменям какво да показва там - средна скорост, среден разход, моментен разход, изминати км. от нулиране, температура.
Reply

#3
а ти с какво Волво си коя година точно, щото аз нямам никви връки за бордови и може и да нямам такъв знам ли вече какво имам и аз :oops:.
Като дойда на някоя от сбирките ще трябва да го погледнем това мойто чудови-ще
Reply

#4
Аз нямам "бордови" компютър и за това на мен ми показва само темперетурата на околната среда!
[Image: icon_dontknow.gif]
I'd like mornings better if they started later
Reply

#5
xamlet Wrote:а ти с какво Волво си коя година точно, щото аз нямам никви връки за бордови и може и да нямам такъв знам ли вече какво имам и аз :oops:.
Като дойда на някоя от сбирките ще трябва да го погледнем това мойто чудови-ще
S40, 1999, 1.8 GDI.
Не знам как са точно уредите на волвата без бордови, но те също имат "нещо като бордови" (само как звучи) - примерно ти светва лампа на таблото, като ти изгори крушка и др. Но не отчитат среден разход.
Това го казвам по памет, защото докато избирах кола се качих поне в 20 волва, кои със или без бордови...
Reply

#6
мда за съжаление май мойто е точно без т.нар. бордови компот, но си мисля че от тези години това нее реално точно бордови компютър а повече допълнителни опции.
Reply

#7
Бордови компютри имат само първите няколко години след пускането на модела s/v40. След това ги махат незнайно защо. Компютъра е същия като тези от 4хх моделите.
Reply

#8
а дали е възможно да си намериш такъв и да си го монтираш?
Reply

#9
Пламене, на теб ти обясних вече, но явно не си ме разбрал. Сега пак ще го напиша:
Няма бордови компютър. Това е само някакво название, което сме си приели в България. Идеята е, че има платка, която контролира всички процеси спрямо данните от датчиците и зададените стойности. Всяка коля има т.нар. "компютър", който контролира основните действия. След това към този "компютър" по-късно се добавят екстри като АБС (датчиците подават данните към "компютъра" и той ги обработва и подава необходимите данни), ЕърБег и д.р. Колата, която имаме(от подписа може да се види коя е) има една врътка на таблото, над касетофона. Волво наричат тази врътка "инфо център", който показва данни като среден разход, моментен разход, измината дистанция, оставащи километри спрямо разхода от последните 30 км., температура на двг, температура на въздуха вън. Тези данни просто са изведени от датчиците на "компютъра". Докато при някои "екземпляри" не са изведени. Има доста обяви за S/V40, които нямат този инфо център и над касетофона на таблото има още една дупка. Когато говорихме с бившия (първия) собственик на наща колица, каза, че когато я е поръчвал е избирал оптималния, а не максималния вариант. Именно за това има инфо център, но няма кожа и тнт. Иначе казано - по-необходимото пред глезенето. Не е въпрос на дата на производство, а до вид на оборудването. Предполагам, че няма да можеш да си монтираш такъв допълнително. Трябва и таблото да се преправя и... А иначе има и доста модели преди S/V 40 с подобен инфо център. Според мен е доста необходим и удобен.
Volvo S40 1998 1.8
Volvo 940 1996 2.0T
Opel Astra 2007 CDTI
Renault Megane 2010 dCi


ex - Volvo S60 2001 2.4
[Image: garagephp.jpg]
Reply

#10
Това е нещо, което ме интересува от много време, но така и не попитах....
Значи моето е S40 2.0 1996. Нямам "Компютър", но иначе на таблото си има индикации и дори ел. лампа да изгори съобщава.
В ляво има дисплей, на който се изобразява часът.
В дясно също има дисплей, но на него не се показва нищо.
Някой може ли да ме каже за какво е и дали евентуално не е изключен от някъде ?
Знам ли ? Нямам идея за какво може да служи, но поне външната емпература да показва пак файда (пропуснах да кажа, че е с климатроник). А за моделите който показват разход и т. н. ... къде се изписва тази информация ?
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)