This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
високооктанов бензин или просто качествен такъв....
С V-power Racing има разлика :-) Веднъж като го сипеш и после с отвращение наливаш друг. Пробвал съм всички изгъзици, с 95 на Лукойл върви най-добре, тия с добавките само ми правят свещите бели вместо керемидени, но на вървене и разход все същото. С V-power racing си е друго, няма вибрации, двигателя е тих дори и на 5000 оборота. За съжаление разхода остава същия, а 3 лв на литър си е много.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Цитирай
Thanks given by:
Аз съм най-доволен от тези 3-те марки:
Ромпетрол 95 ( моя фаворит Smile )
Еко 95
Петрол 96
Като има значение от коя бензиностанция се зарежда или може и да си внушавам
Консумативи и авточасти Волво -
--->>>> <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=25243">viewtopic.php?f=21&t=25243</a><!-- l --> <<<<---
Цитирай
Thanks given by:
TBMauto написа:Аз съм най-доволен от тези 3-те марки:
Еко 95
Петрол 96

Здрасти,

Петрол 96 никога .... ама никога! Супер бензин от към първи впечатления, но после как запушва дюзи заради добавката.... Знам много опарени от крайния вариант, а аз лично също съм го пробвал. В началото супер ама после лека полека започва да се усеща промяна. Спрях да го ползвам взех си добавка за почистване на горивната система и сега всичко е бомба. Петрол 95/98 може, но 96 не. Бензиностанции Зара също са им добре горивата. Преди зареждах само от Петрол, а сега вече само от Зара и то 98 понеже най-много ми харесва като вървене. Един път съм зареждал на Лукойл 95 (инцидентно) и това е, другаде не съм стъпвал с Volvo-то.

Поздрави,
Иван
Volvo V50 2.0D '08 - Now
Volvo V40 2.0T '01 - Ex
Цитирай
Thanks given by:
hamak написа:
TBMauto написа:Аз съм най-доволен от тези 3-те марки:
Еко 95
Петрол 96

Здрасти,

Петрол 96 никога .... ама никога! Супер бензин от към първи впечатления, но после как запушва дюзи заради добавката.... Знам много опарени от крайния вариант, а аз лично също съм го пробвал. В началото супер ама после лека полека започва да се усеща промяна. Спрях да го ползвам взех си добавка за почистване на горивната система и сега всичко е бомба. Петрол 95/98 може, но 96 не. Бензиностанции Зара също са им добре горивата. Преди зареждах само от Петрол, а сега вече само от Зара и то 98 понеже най-много ми харесва като вървене. Един път съм зареждал на Лукойл 95 (инцидентно) и това е, другаде не съм стъпвал с Volvo-то.

Поздрави,
Иван
Полезно мнение. И аз мисля че трябва чист (без агресивни добавки) и качествен бензин.
Поздрави, Тошко
Консумативи и авточасти Волво -
--->>>> <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=25243">viewtopic.php?f=21&t=25243</a><!-- l --> <<<<---
Цитирай
Thanks given by:
Аз започнах да наливам само 98 от лукойл, за сефте помпата сдаде багажа Sad
Четеш на някой коментарите, гледаш му профила и си викаш..."Тоя... няма начин щъркела да не го е изпускал".
Цитирай
Thanks given by:
скоро по твърдение на бившия ми шеф ( пасат 2.0 фси ) налях екто на лукойла защото той твърдеше ,че има разлика в разхода...Не знам да ли си внушавам...пробвах 5-6 пъти и все по 30 лв зареждам...с 30 лв екто минавах спокойно 100 км в града (тогава около 11.3 разход) ,а с обикновения все зор и все около 93 км(това пък поне 10 пъти и все 90-93 км) което пък идваше почти към 12 разход на тогавашните цени...Мисля ,че наистина едно половин кило може и да е имало разлика...Е наскоро си сложих газ и вече съм в графата до 15лв за 100км градско ....безценно....
Купувам (малката)дясната част от ножа под предната броня на с/в40...
Цитирай
Thanks given by:
Както знаете Волво С80 гори всякакъв бензин, разликата е само в разхода. Затова смятам, че мога да дам една обективна оценка на горивата. Наскоро за Великден си бях в България и искам да кажа, че най-хубавият и евтин бензин не само в България, а може би в цяла Европа е МахХ 100 на ОМВ. Може би единствено в Люксембург бензинът е толкова евтин при това качество. Той като качество с нищо не отстъпва на немския, но е доста по-евтин. Аз налях по 2.60 лв, докато в Германия цената е 1.60 евро. По тази причина следващия път ще си купя една или дори 2 туби и тръгване ще си взема бензин от България колкото мога. Категорично мога да кажа, че бензинът в Сърбия е пълен боклук и човек всячески трябва да избягва да зарежда там. В Унгария не съм го пробвал, защото гледам че Унгарците живеещи близо до границата зареждат в Сърбия/Австрия и обръщат.
Колата на бъдещето е с 2 багажника и без двигател!
Цитирай
Thanks given by:
От известно време започнах и аз само да наливам Maxx Motion 100 и мисля да продължа само с него, за разхода на бензин не ме интересува тъй като на бензин си я карам редовно но в повечето случай на "цедка". А в такъв момент не мисля дали ще ми гори 10-15-40 на 100 :mrgreen:.
Четеш на някой коментарите, гледаш му профила и си викаш..."Тоя... няма начин щъркела да не го е изпускал".
Цитирай
Thanks given by:
Здравейте, колеги,

Споделям съвета, даден ми от дилър (нарочно го оставам анонимен, не съм искал позволение на го цитирам) от МотоПфое. Той ми препоръча да сипвам 95 и да не се занимавам с 98, 100, ултра турбо макс и т.н. Не се произнесе категорично относно бензиностанциите, но спомена OMV като добра.

Аз лично не стъпвам в Шел, предпочитам OMV и Eko, в краен случай Petrol и Lukoil, хем че мразя последните. :-)
Цитирай
Thanks given by:
За 2 години и 30 хиляди съм зареждал само на петрол 95 октана и един единствен път 100-цата на ОМВ.
Нямам газова.
Да чукна на дърво досега никакви проблеми с нищо по двигателя като изключим една изгоряла НОВА свещ и един прекъснат кабел от бобината до 1 цилиндър
volvo v40 1,8  1999г.
[Изображение: ab206894.gif]
Цитирай
Thanks given by:

Отваряне на:

Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)