The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Как се сменя спирачната течност на V40 с ABS?

#1
Здравейте, искам да си сменя спирачната течност на моето волве.
Някакви идеи за това как се прави?
Reply

#2
Като на всяка друга кола. Няма специална процедура. Започва се от най-далечното към най-близкото колело,един помпа и задържа, друг развива пробката.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#3
Както казва колегата жоро започваш от заден десен апарат, после заден ляв, преден десен и накрая преден ляв. Може и без 2ри човек, като понапомпаш 7-8пъти, слагаш една летва между седалката и педала и тичаш да отвориш пробката. Това всичкото, като преди това си отворил казанчето на течността и следиш да не пада под минимума, на загасена кола. Като я обезвъздушиш, я палиш. Трябва педала да е стегнал, ако не е, значи има още въздух по системата...
Един съвет от мен- внимавай с разхлабването на пробките- напръскай ги преди това, ако са запекли със спрей против ръжда..Развиването го направи с лула 8ца. Едната пробка ми се скъса в ръцете, а ръката ми се спря на някаква цепнатина и все още си имам прорезна рана Smile Така, че внимавай. На слука!
ПС: Можеш в youtube.com да изгледаш как става- пиши how to bleed calipers
Reply

#4
Благодаря за съветитеSmile)) започвам с помпането през почивните дниSmile
Само още нещо да питам, каква марката спирачна течност да избера? В МП ми предложиха дот4+ на волво, но ми се стори малко скъпа 28лв за 800мл.
Reply

#5
аз долях някаква руска, пак дот4+ 5лв за 500мл мисля, че беше.. утре ще мога да ти кажа с точност като сляза до колата. Давай смело, не е сложно, само гледай да не скъсаш някоя пробка, че после да не сменяш цял апарат Smile)
Reply

#6
Колко течност събира цялата спирачна система?
Reply

#7
Цялата система събира 0,4 литра, така или иначе няма да можеш да я изпразниш напълно, така че толкова ще ти стигне за обезвъздушаване.
\\// (())  ||_  \\//  (()) S60 D5 185+к.с. М66.
Reply

#8
Още не знам, да сменя ли изцяло течноста или само да долея и обезвъдуша.
Течноста ми се вижда бистра и чиста, но нали трябва да се сменя на определен период от време на около 2год. Колата я имам от 6мес. и не мога да знам дали тази течност е сменяна някога от предишния собственик.
Reply

#9
Ако ти се занимава я смени- според Хайнс и дават смяна на всеки 2 години или 30 000км.. Погледни дали в казанчето има отлагания или видимо дали е попаднала вода.
Reply

#10
При положение, че ти трябват 400 мл, а това е най-малката разфасовка в магазините, смени я. Изсмукваш течността от казанчето със спринцовка, доливаш и започваш да обезвъздушаваш докато потече новата течност от всеки цилиндър. Разликата в цвета на новата е очевадна ако ползваш прозрачни маркучи.

Волво дават дот 4+, но това си е някаква изгъзица според мен защото такъв стандарт няма. Течността си е ДОТ4. Плюса е някаква маркетингова тъпотия и означава по-висока температура на кипене. Аз си слагам ДОТ 4 на АТЕ с повишен интервал на смяна - 3 години, но я сменям на всяка смяна на накладки. Не е много работа, а половин литър спирачна течност не е голямо набутване.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)