The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Повреден информационен панел S80

#1
Здравейте съфорумници,
Имам спешна нужда от помощщта ви! Силно се надявам в най-скоро време и аз да се сдобия с Волво. Спрял съм се на модел С80. Отдавна търся читиав екземпляр, но в БГ това е почти невъзможна мисия. Днес попаднах на един при който всичко изглежда добре само с леки външни забележки но и един сериозен проблем. LCD iнформационният панел (този който се намира доло вляво двуредовият) на арматурното табло неработи или въобще го няма. Не можах да разгледам подробно изглежда като залепен с тиксо. Други аларми по колата не светят. Собственика твърди че така е купил колата и всикчо друго си работи. В тази връзка моля за съвета ви:
1. Възможно ли е отсъствието на панела да създава проблем с нормалната работа на останалата електроника по колата?
2. Подлежи ли на подмяна с друг(например от табло втора употреба). За МП предполагам че ще може но ще е сериозна цифра .
3. Има ли реална опасност при евентуалната му подмяна да се "брикне" цялото арматурно табло.

Автомобила е S80 TDI Ауди мотора 2000 година. Цената на която ми го дават ме устройва но не знам колко би ми струвал ремонта и дали си заслужава да инвестирам или да продължавам с търсенето на друго Волво.
Очаквам вашите съвети!!
Volvo S80 2.5TDI, 2000г.
Reply

#2
Тези табла са си проблемни по принцип. Колкото повече се рови из него, толкова повече вероятността да се дадат няколко хиляди лв. в МП се увеличава. Освен описаните дефекти да си сверява часовника само и/или да изчезва индикацията за дълги светлини.
1. Не!Но след време ще спре цялото да работи.
2. Не става. Програмират се към колата. Или няма да тръгне или ако тръгне няма да му работят половината неща.(най често трип-компютъра).
3. Да, и проблема едва ли е от самия дисплей, ако не е механично счупен.

Проблема може и да се окаже изгорели крушки на подсветката на дисплея. 2 са. Wink

Но не мога да съм категоричен без да погледна таблото/колата.
Reply

#3
Тишо Благодаря ти за бързият отговор.
Изглежда ми като че ли го няма самият панел и на негово място има залепено тиксо, обаче това може да се провери със сигурност само ако взема колата.
Един мой познат ми каза ,че тези панели обикновенно се прецакват след неграмотна интервенция за промяна на километража. Разбирам обаче че каквото и да е перспективите не са добри, така че днес ще ходя да гледам друга С80. Дано този път да имам късмет.

Поздрави на всикчи!
Volvo S80 2.5TDI, 2000г.
Reply

#4
Да така е, но не е проблем и да се ремонтира.

Като гледаш S80 обърни внимание и на хидравликата, виж дали маншоните на рейката са пълни с хидравлична течност. Ако са или бягай надалеч от тази кола или смъквай сериозно цената. Щото ремонтите там също са скъпи. :roll:
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)