The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
лампа на таблото

#1
здравейте колеги,преди 2 дена ми изгоря помпата и майстора който ми я закачи на диагностика ми каза че трябва при такъв момент да ми светне лампа. понеже ми спомена да мина да я смени,аз реших сам да си я сменя,първо защото има много хора при него и трябва да чакам дълго,а и все пак да не давам пари за неща по който мога и аз да си сваля таблото. въпросът ми е как да открия коя е лампичката и какъв цвят би трябвало да е. предполагам че като сваля таблото ще мога да я сваля. ще бъда благодарен за всякаква информация. благодаря предварително на отзовалите сеSmile
волво S40 2000г,1.8 ,122 коня
Reply

#2
Ако е изгоряла крушката излиза като грешка при диагностика. Компютъра следи релето на помпата, а не самата помпа - ако релето работи, няма грешка.

Лампата е жълт символ за двигател, когато работи светва за 10тина секунди при подаване на контакт и загасва. Нещо подобно е: (не можах да намеря снимка на истинската)
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#3
ами той ми каза че най вероятно имам проблем със ламнда сондата и затова са я махнали,ти ми писа и във другата тема,мерси за бързото реагиране. при мен на контакт нямам такава лампа на таблото. горе долу къде се намира,от лявата страна или от дясната,като махна таблото ще мога ли да я сменя?
волво S40 2000г,1.8 ,122 коня
Reply

#4
Отдясно като гледаш таблото отпред. Освети таблото със силен фенер и ще видиш кое какво е. Стандартна крушка за табло 1,2 вата без цокъл. На байонети са, развърташ и вадиш. Сменя се много лесно като свалиш таблото. Махаш крушките една по една и светиш с фенерче да видиш за какво са.

За сваляне на таблото има трик.

Ще ти трябват кръстата отверка за платмасата отвън на таблото, еврейска звезда т25 или т30 за самото таблото и гедоре с удължител 12 мм.

Под волана в пластмасата има 2 големи дупки, през тях се виждат 2 болта 12 мм (ако свалиш пластмасата около таблото ще ги видиш и отгоре, няма нужда да сваляш пластмасата около волана). Развърташ ги почти докрай и колоната на волана пада ниско. Ако не го направиш таблото не може да излезе от волана. Таблото се дърпа напред и излиза настрани покрай волана, няма кабели, всичко е с фиксирани конектори.

При слагане на таблото го намести точно и провери дали всичко работи преди да сглобяваш. Конекторите са хлабави и ако не е наместено добре някой неща спират да работят.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#5
много благодаря колега за изчерпателния отговор!
волво S40 2000г,1.8 ,122 коня
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)