The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Как да познаем дали маховика си е отишъл...

#1
Здравейте колеги,

съидинитела ми отделя макс най-горно положение- мисля си за смяната му.
Хубаво, но при превключване има едно побутване и разклащане- дали не е маховика?

Как да позная дали е скапан маховика, защото ако сменям съидинител ще цъфне
още един огромен разход ..

Поздрави!
Reply

#2
Aми при мен симптомите са металическо изсвирване понякога при тръгване на полусъедител по нанагорнище, другото - притропване при изключване на двигател.
Иначе сигурен ли си, че ти е за смяна съединителя? Те май на всички 40-ки им отделя бая високо.
Reply

#3
ами като че ли съм сигурен- хода на съидинителя е супер малък и често е некомфортно дори тръгването, дори може би малко и приплъзва съидинителя. От първа на втора леко като тръгвам има едно придърпване.. искам да го сменя, че иде зима, а ми трябва сигурност. Ако някой знае някакви др симптоми за болен маховик моля да сподели.

Поздрави!
Reply

#4
Здрасти. Аз наскоро смених и двете. Проблема при мен беше маховика и покрай него смених и комплект съединител и лагер-помпа. Проблема с маховика беше, че нитовете, закрепващи двете плочи бяха излезли и се шляеха наоколо. Случи се един нит да се зацепи за постоянно между феродовия и маховика, и стоеше винаги зацепен и така установихме повредата. Сменях скоростите само когато мотора не работеше и тръгвах на една скорост, като в движение беше невъзможно смяната на скорости. А маховика си е парче желязо и трудно се износва. Нарочно слагам по-големи снимки да видиш колко нитове ги няма и къде друг се е заклещил.
[Image: g8cw_e10_ub9ws.jpg]
[Image: g8cw_d99_ub9ws.jpg]

Поздрави.
Кило ракия сваля стреса от теб и го пренася върху околните.

Volvo V40 2.0T B4204T
Reply

#5
При заминал маховик има едно много силно метално свирене на полусъединител особено на студено - нещо като спиращ трамвай. Този симптом го имаше при мой познат. Вътрешната плоча на старият маховик въртеше свободно до 180 градуса - новият 2-3 градуса (по спецификация 7 градуса, но на ръка не успяхме да завъртим толкова).
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#6
Ето какво представляваше моят маховик купен от МП, само след 35хил. км. ==>
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sW1pys4Li7o[/youtube]
Предполагам, че Жоро говори за този звук...при мен се чуваше най-изразено при спрял автомобил, празен ход на двигателя и изключена от скорост.
Vovlo V40 2001 1.9Di 115Hp
Reply

#7
dango, а той гаранция имаше ли? То вярно и че по всяка вероятност е 1 година, а 35к км са си бая... Иначе да, баш това е звука. Аз сега поръчах през ибей целия комплект, на Luk, да видим колко ще издържи.
Reply

#8
В случай, че закупената от МП част не е монтирана там гаранция няма! За мен този маховик, който ми продадоха в МП е или менте или просто почистен стар и някой си направи парици за моя сметка!!! Цената му тогава беше около 700лв. имам документи, бележки и т.н., но както и да е, бях писал за това и в друга тема. Искам да кажа, че един маховик трябва да изкара поне 100 000км.!!! То ако на всеки 35к.км. сменяш маховик струващ 1000лв. просто не знам Confusedhock: ?!?! От както ми се случи това с новия, се наложи да си върна стария и "затръгвал"... и до ден днешен си карам с него, а това са вече близо 20 000км и съм сигурен, че ще изкара още преди да докара звука от клипчето.
Vovlo V40 2001 1.9Di 115Hp
Reply

#9
Дам, видях ги другите теми. Като цяло странна работа, защото сега вече ги и продават по 1200лв само маховика...
Reply

#10
При мен и стария и този който взех от МП са LuK.
И да цената за нашата "богата" държава с "богаташи" е толкова 1100+лв., иначе в другите "бедни" държавици излиза около 800лв...
На теб колко ти излезе всичко с доставката?
Vovlo V40 2001 1.9Di 115Hp
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)