The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volvo S40/V50 vs. Ford Fokus след 2005г.

#1
Здравейте колеги, нещо ми е влязла една муха в главата и ми се ще да чуя вашето мнение. Казуса е следния загледал съм се във Волво S40/V50 след 2005 година, защото ми се ще да карам малко по-икономична кола (дизел). Интересува ме какви са разликите с Фокуса от същите години, защото двигателите са еднакви, мисля и шаситата, също. Защото ако разликите са само в дизайна, за мое съжаление Фокуса печели убедително, пък ми се кара Волво. Ама разлика от 3-4000лв. е в състояние да ме разубеди напълно. Отворен съм и за мнения за други модели (бензин също), само да са на Волво, нещо на другите марки гледам или само като на превозно средство, или не мога да си ги позволя.

There is no place like 127.0.0.1
Reply

#2
Форд:
Found On Road Dead
Fix Or Repair Daily
Fix Or Recycle Dilemma
Factory Ordered Road Disaster
Found On Rubbish Dump
Fords Only Run Downhill
.... и т.н. и т.н.

На мен това ми е достатъчно, за да не си помисля НИКОГА за покупка на Форд Idea
Volvo V70 2002 Bi-Fuel

Volvo S80 2008 T6 AWD

Ex: Volvo V50 2005 2,4i
Reply

#3
Здравейте,

аз не бих си помислил да сравнявам Форд със Волво!

На пръв поглед изглежда, че са с еднакви двигатели так. нататък, но разликите са толкова много,че едва ли могат да се изброят.

Волво може да бяха част от Форд, но всичко, което е Волво е преработено във Волво - двигатели, интериор, дизайн, така че въобще няма място за твърдения от сорта новите Волва са Форд, по-скоро новите Фордове са жалко подобие Волво ако се замислите. Както и Кия напоследък се мъчат да направят някакво копие на Волво V50

Поздрави
Volvo For life!
Reply

#4
Колеги, аз също много харесвам ВОЛВО, но коментарите ви (за съжаление) не включват израза "защото". А аз искам да чуя нещо по-конкретно. Повярвайте ми, ако пусна тая тема във форума на Форд ще получа огледални отговори. Глупаво е, като харесваме една марка, да се правим, че няма други хубави автомобили. Да не говорим, че в голяма степен автомобилите се чупят от начина на каране и поддържане.
Да кажем, че аз търся причина, която да ме накара да дам 3-4000лв. отгоре, сума, която за мен си е доста сериозна и имам нужда от допълнителни аргументи за да я дам. А ако не ме вълнуваха парите толкоз Volvo V70 с D5 двигател и не ме интересува.

There is no place like 127.0.0.1
Reply

#5
за мен приликата е двигател и скорости ок.
разлика:
- по евтини материали в интериора на форда ( пластамаси и други дреболии)
- форд на 3 години почва да му скърцат всички кори
- не съм сядал в V50, но форда за мен има ядски неудобни седалки.
- метод на сглобяване в завода немога да коментирам ама в ескорт към 2000г какви извращения съм виждал не е истина и то при излизане от завода( недозавити болтове, липсващи и т.н.)
- и естествено дизайна
Volvo S60 D5 163hp D5244T - automatic
[Image: ab192146.gif]
юзербары для форумов
Reply

#6
Даже и всичко под капака да им беше напълно еднакво (а то не е), аз пак бих избрал S40 дори и само заради дизайна - външен и вътрешен! Сигурно няма по-красива кола от S40 след 2004 г. (лично мое мнение) Успех!
Volvo S60 2.4 D5 - 2003 г.
Reply

#7
Колега в фирмата кара форд фокус. Няколко пъти съм се возил в него и мога да кажа следното:
1. Тясно.
2. Неудобно.
3. Гадни пластмаси.
4. Грозно табло и кофти разположение на нещата по него.
5. Шумен - бензинов е и бръмчи доста.
6. При едно посещение в МП ми направи впечатление, че приемчиците за форд за двойно спрямо тези на Волво и на всичкото отгоре има и опашки при тях. Питам приемчика какви са тези опашки там а той ми отговаря: "Ако си беше купил Форд щеше да разбереш смисъла на опашките..."

И един въпрос от мен:
Какъв е този мазохизъм който проявяваш? Според мен щом един път си се качил на Волво и да слезеш на Форд - ами няма да ти е приятно сигурен съм. В този ред на мисли, жената днес си взе изпитите за книжка и нещо за някакво малко Волво ми говореше... Обещавам ако се сдобия с още едно Волво да пусна снимка в форума, че да знаете от какво да се пазите. :roll: :mrgreen:
Reply

#8
NASKO1973 Wrote:Колеги, аз също много харесвам ВОЛВО, но коментарите ви (за съжаление) не включват израза "защото". А аз искам да чуя нещо по-конкретно. Повярвайте ми, ако пусна тая тема във форума на Форд ще получа огледални отговори. Глупаво е, като харесваме една марка, да се правим, че няма други хубави автомобили. Да не говорим, че в голяма степен автомобилите се чупят от начина на каране и поддържане.
Да кажем, че аз търся причина, която да ме накара да дам 3-4000лв. отгоре, сума, която за мен си е доста сериозна и имам нужда от допълнителни аргументи за да я дам. А ако не ме вълнуваха парите толкоз Volvo V70 с D5 двигател и не ме интересува.
Колега, не мога да те разбера, честно.Хем ти се искало да е Волво, хем не ти се давали 4 бона горница :roll: То верно, че си е до човек, ама все пак един живот живеем, да му се невиди!Ако ние самите не си угаждаме, кой друг да го направи?За моето Волво платих повече пари, отколкото щях да платя за чисто нов ФакЪс, но дори не съм се замислял, т.к. исках Волво!Пък и си имам принципи: покупка на американски автомобил, при толкова алтернативи на пазара - НИКОГА!
Аз ФакЪс не съм карал, а само съм се возил и съм опитвал по автоизложения.На първо време по-тесен е вътре, спрямо Волвото, има повече пластмаси в интериора, сиреч повече скърцане след време, с изключение на последното му поколение, ФакЪс- а далеч не може да се нарече красив автомобил(мое мнение разбира се), седалките също не са от най-удобните, по-шумен е от Волвото, материалите са по-евтини, по отношение на ръждата не мисля, че трябва да обяснявам кое е по-доброто, за престижа също, нито за сигурността на пътниците....
Имам колежка, която кара точно ФакЪс и съм я подпитвал как е, имала ли е проблеми досега? - Мени таймс, со мени таймс, ми отговори тя.Верно, че тук в С. Америка положението не е както в Европа по отношението на качеството, ама все пак говорим за Форд.Преди време мой приятел в България ми казваше за чисто нов Форд Ескорт купен от Мото Пфое, на който му сменили почти всичко докато е бил в гаранция Confusedhock: Тогава не му вярвах, т.к. не мислех, че може да има такъв боклук, освен руски автомобил, но с времето се убедих, че при американските автомобили качеството не е от първостепенна важност!
Моят съвет е -вземи си ФакЪс-а, след като 4-те бона са толкова важни при теб.Така или иначе, има немалка вероятност тези 4 бона да ти излезнат през носа после, но поне НИКОГА няма да повториш с Форд, както аз никога повече няма да повторя с японско :twisted:
Volvo V70 2002 Bi-Fuel

Volvo S80 2008 T6 AWD

Ex: Volvo V50 2005 2,4i
Reply

#9
Колега,във фирмата на един приятел купиха 20 нови форда мондео,това беше преди две години.в моменте всички се разпадат буквално.През ден едното е в мото пфое за турбо,друго за рейка,трето за предница,а най крехки са пластмасите,дръжки на врати и т.н.Аз лично имам два форда транзит и волво с60 и мога да ти кажа че не може да се сравняват като качество.Другото важно нещо е че при форд нова част не значи нова задължително а може да е и рециклирана,докато волво не РЕЦИКЛИРАТ части.Мисла че това и това което казват колегите е напълно достатъчно да избереш.Ние Българите винаги гледаме да минем по евтино и се опитваме да е...е дявола през гащите,но забравяме,че качеството си има цена.
Reply

#10
EEEE Wrote:Даже и всичко под капака да им беше напълно еднакво (а то не е), аз пак бих избрал S40 дори и само заради дизайна - външен и вътрешен! Сигурно няма по-красива кола от S40 след 2004 г. (лично мое мнение) Успех!
Volvo For life!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)