The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Мнения за Volvo V50, V70 или Audi A4 avant ?

#1
Здравейте !
Нов съм във форума, но от няколко дена чета мненията за горепосочените автомобили.
Налага се да сменям колата защото имам бебе, а сега притежавам мизерен Голф 4 (двуврат).

Ориентирам се задължително към дизелов автомобил.
Посъветвайте ме относно посочените по-долу конкретни варианти. Нямам засега много зор, та мисля хубаво да обмисля нещата.

1. Volvo V50, 2.0D - 136 k. ( 2005-- )
2. Volvo V70, 2.4 D5 - 163 k. ( 2003-- )
3. Audi A4 Avant, 1.9 TDI - 131 k. ( 2003 -- )

Много моля да ми обясните за двигателите на Волво, за окачване (здравина), за екстри и слаби места. За ауди а4 знам достатъчно .
Като цяло V50 повече ми харесва от V70, но малко съм притеснен да не ми е малка (макар че след голфа всичко ще ми е добре) .
Споделете най-вече какво специфично да гледам при оглед на двата модела Волво ? Кои са скъпите и проблемни части, по окачване, двигател или друга електроника. Как се водят и разбират нивата на оборудване на съответния модел Волво? Гледах обяви на които пише "Моментум" - това ли е върховия модел ?


Благодаря предварително !!!
Reply

#2
Моментум е масовият модел - средно ниво на оборудване, можеш да провериш нивата на сайта на Moto Pfohe. Ако ще използваш колата предимно в града V50 е по-добър избор, не е малка, просто дизайна я схлупва. V70 е прекалено голям и е ламя на градско, нещо като 2.5 TDI на Ауди. В сравнение с Ауди е по шумно в купето, но няма електрически проблеми. Ако покараш 1-2 седмици Волво Ауди ще ти се видят ебати дърветата откъм интериор въпреки по добре изолираното купе. Традиционно слаби места няма - въпрос на късмет при купуване е.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#3
Благодаря, дотук добре.
Наистина 80 % ще се кара градско.
Сега ще помоля за подробности за V50, 2.0D.
Явно ще гледам с ръчни скорости да е, какво друго ? Има ли колега от форума който да може да прави диагностика на Волво или всички си проверявате колите в Мотопфое ???

Ще се радвам на мнения от колеги притежатели на V50 !!!
Reply

#4
Здравей,

напълно съм съгласен с колегата joro74!
За Аванта на Ауди, не мога да го сравнявам с Волвата, защото няма много база за сравнение!
Моето мнение, че купиш ли си Ауди плащаш много пари и много пари за подръжка, а не получаваш максимума за изхарчените пари. За мен този баланс съществува при Волво, една от причините да карам V50 е тази.
Ако трябва да избирам от посочените коли бих вземал едно от двете Волва в зависимост от необходимостта и бюджета.

Бих вземал V50то за начина по-който изглежда вън и вътре и за добрия разход на гориво. Двигателите са супер надежни и доста бързи. До колкото мястото е важно, никога не съм имал проблеми да събера нещо в багажника все пак е комби. Място има много и отпред и отзад, но няма багажника на V70.
Бих вземал V70то за огромните количества масто , за невероятните двигатели, здравината и начина, по който вози. За шумните дизели вече сме го дискутирали в други теми, мисля че е неуснователно.

Генерално Волвата са изключително здраво направени и рядко създават проблеми с електроника или механика. Номер едно в раздел безопасност като спомена, че ще возиш семейството си! Подръжката не е толкова митично скъпа, както някой хора се опитват да я изкарат (сравни с Ауди и ще разбереш, какво е скъпа подръжка). Интервалите на обслужване са дълги, например при мен на v50то агренажен ремък се сменя на 150000мили/240000км, масла и филтри тук в Англия сменени от Волво ти дават 12 000 мили/ 20000км пробег преди следваща смяна.

Това е от мен, надявам се да ти е полезна информацията.

Поздрави
Volvo For life!
Reply

#5
Благодаря !!!

Напиши ми някои екстри и тънкости на твоя автомобил, които биха ми помогнали за избора на читаво и с екстри Волво V50 !!!
Reply

#6
Щом имаш бебе - V70.
Ще е много удобно за побиране на всичкия багаж при пътуване с бебе.
Като се сетя дъщерята като се роди какъв цирк беше в багажника на 80-тката като пътувахме...
Количка, сгъваемо легло за бебето, 4 големи чанти и една раница от които раницата беше най малката - 60л, корито, стойка за коритото, няколко пакета памперси, кош за количката, и... още знайни и незнайни щуротии. Wink

И още нещо - качи се и покарай някое V70, за да може да ти мине желанието за А4Wink
Reply

#7
gomez Wrote:Благодаря !!!

Напиши ми някои екстри и тънкости на твоя автомобил, които биха ми помогнали за избора на читаво и с екстри Волво V50 !!!


Здравей отново.

При нас тук волвата се степенуват по- следния начин: S- "базово", аз карам SE - 17'' джанти, топли седалки, топли огледала, седалки с половин кожа, кожен волан, круз контрол и управление на стереото от волана, пълна информация на компютъра в колата, Aux - изходи за Mp3 и I - pod, мрежички за пазаруване в багажника, огледало за задно виждане, което се затъмнява автоматично при светене отзад и др. След това е Lux - всичко от SE + кожа в салона, навигация, Блис- информация за мъртвата зона на сраничните огледала. Има и R-design, което се явява като спортна версия.

Но прави впечатление, че всички волва без значение от спецификацията (дали е S или е Lux) са стандартно оборудвани със всички системи за безопасност, без екстра заплащане за това, както при останалите производители на коли!

В Европа спецификацията е по друг начин - Momentum, Kinetic и незнам останалите, погледни във Волво за екстрите им едни и същи са като при тези в UK, но просто имат други имена.

Поздрави
Volvo For life!
Reply

#8
Колега преди да си взема първото в70 имах пасат 99г.Разликата в комфорта и возията е голяма.Щом имаш бебе по-добре си вземи в70то.Коментара че е ламя не е така.Разход градско 8-9 като това е като си го караш.Нормално каране може и на 7.5 зависи колко ти е тежък крака.Голфа ти сигурно харчи толкова или повече.разхода меьду 1.9 , 2.0 и 2.4 моторите няма да е повече от 1.5 литра на 100 километра.
Volvo V70 2002 D5

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.demirev.net">http://www.demirev.net</a><!-- m -->
web designer & developer
Reply

#9
Ако вече не си се ориентирал, моторът 2,0D е дизелът HDI на Пежо. Не знам, да има някаква разлика в ЕКУ-то към мотора при Волво. Надежден и пъргав мотор с 16 клапана. За шум, дума да не става.
17" джанти не са предимство, освен оптично. Возенето става твърдо, освен това джантите се кривят много-по лесно, това у нас е важно, за жалост. Имам лош опит с този размер.
16" е оптимален размер - изглежда добре, вози добре, пък и гумите са по-евтини в края на краищата.
S40 2,0D 2008
Reply

#10
Колеги, как стои въпроса със съединителите? Пак ли е демпферен маховика и разбива ли се ?
Гледах че имат филтър за твърди частици DPF - има ли проблеми с него и премахва ли се ?
Има ли колега от София с кабел за диагностика на Волво или си проверявате колите в Мото Пфое ?

Засега V50 ми е фаворит, пък като се позатопли ще пообиколя автокъщите.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)