The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с отключване багажника и парктроник

#1
Здравейте! Реших че може някой да е чувал нещо по въпроса или да се препоръча майстор. Става въпрос за s40 2004, 2.4i. Първо отказаха паркинг сензорите - изобщо не дават никакъв сигнал. Едва ли е прекъснал някой от 4те защото другите щяха да работят (може би) а и не дава никакви грешки на компютъра.

Следващата изненада беше че при всяко завъртане на ключа и в момента на завъртане на стартера се отключваше багажника (изписва и на дисплея), при което трябва да слизам да го затворя и после в момента в който завъртя обратно ключа да изгася мотора -багажника се отключва/отваря отново. Благодаря предварително!
Reply

#2
Здравей колега,
може би звучи банално, но вместо да се предполага и търси на посоки, най-добре да се тръгне по-най прекия, евтин и надежден път - закачи колата на компютър, най-добре в Мото Пфое. Ще се види какви са грешките и ако е нещо софтуерно може да го ресетне/ъпдейтне, ако е модул, ще знаеш къде е проблема. Volvo има много сериозна система за само-диагностика на проблеми и вероятността да се засече източника е голяма. Иначе на първо четене - може да е проблем с отчитането на затворен багажник, проблем в механизма и/или управлението му, ако имаш копче за дистанционно отключване на багажника в колата и/или на дистанционното - провери да не е блокирало/окасило..
Пиши как се развиват нещата.
Поздрави
Николай
Volvo XC90 2.4D '2008

[Image: 686753.png]
Reply

#3
Парктроника няма да минава през компа, за това не вярвам да го хване диагностика.
Reply

#4
Те много неща не минават през двигателя, като ABS, климатроник, централно заключване, но си имат диагностика. Парктроника и централното заключване се диагностицират като слънце с правилният скенер. Най-правилният е в Мото Пфое и там поне не сменят ламбда сонди всеки път когато не успеят да диагностицират нещо.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#5
Quote:Те много неща не минават през двигателя, като ABS, климатроник, централно заключване, но си имат диагностика. Парктроника и централното заключване се диагностицират като слънце с правилният скенер. Най-правилният е в Мото Пфое и там поне не сменят ламбда сонди всеки път когато не успеят да диагностицират нещо.
По-добре и аз не можех да го кажа.А компове в S40 2004 колкото си искаш.Правилният скенер за тази кола се нарича VIDA Dice - и не е само в МП Big Grin
Не му стига само да кара, трябва и да знае как работи!
Reply

#6
Ако си от/около Русе ще те закача на DiCE-то for free. Е, ако излезе чарк за сменяне ще трябва да си го набавиш и смениш де Smile
[Image: ab276107.gif]
[Image: ab245320.gif]

[Image: ab245321.gif]
VOLVO S40, 1.8 115hp, 97г. -Р 9969 минало
VOLVO 440 1.7i 89г. B18E, Р 1401 РС - минало
VOLVO 460 1.8 моно 91г. B18U, Р 0345 РС - минало
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)