The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Перката на радиатора

#1
Здравейте и Честита Баба Марта.Отскоро имам V70 2.5 TDI 1998 г. Преди няколко дни смениx радиатора на парното и при 30 мин. обезвъздушаване забелязаx ,че не се вкючва перкта на радиатора.Интересното е ,че не загрява и стрелката на температурата си стои в средата на скалата в каквито и задръствания да попадам . Термостата си функционира нормално, датчика който е на него кото го изключа и перката се включва значи тя си работи.Благодаря на отзовалите се предварително.
VOLVO XC90 185 КС. 2006 г.
Reply

#2
И защо трябва да се включи перката след като не ти прегрява ?
А ако толкова държиш да ти работи перката просто я вържи директно на акумулатора, и така ще ти работи и денем и нощем докато спиш.
volvo v40 1,8  1999г.
[Image: ab206894.gif]
Reply

#3
Аз мойта зимата не съм я чувал освен след като се кача до Алеко. Нормално е, все пак е дизел Wink
бивши:
V40 1.9D 115hp '03 - D4192T3
настоящ
Xc70 D5 185hp MY'06 - D5244T4
Reply

#4
А инфото за температурата към таблото и перката от датчика на термостата ли идва само ,защото ако има друг датчик може да има разминаване в стоиностите.
VOLVO XC90 185 КС. 2006 г.
Reply

#5
Колега перката няма да чуеш да се включи освен ако не започнеш да правиш щуротии с колата да въртиш гуми да и цедиш скоростите общо взето мотора да е в натоварен режим към високи обороти. Перката най-лесно можеш да разбереш дали ти работи като в момента си включиш климатика ако ти заработи и перката всичко си е нормално Smile Препоръчвам ти този вариант да го направиш след като си карал градско, достигнал си работна температура на мотора и включваш климатика,отваряш капа и ще видиш дали се е включила Smile Когато карах моето в70 перка в града при нормално каране не съм чувал да се включи сама но там е работата, че в жегите никога не съм изключвал климатроника така, че не се безпокой няма да прегрее Wink. Единствено на сегашното ми дори като работи на място мога да си чуя перката как включва за 20-30 секунди и изключва.
Четеш на някой коментарите, гледаш му профила и си викаш..."Тоя... няма начин щъркела да не го е изпускал".
Reply

#6
Въпросния вентилатор е с PWM управление. Демек може да върти бавно, може и бързо. Компютъра на мотора я управлява кога и с каква скорост да върти.

При мен зимата почти не я виждам(казвам виждам - защото не е толкова шумна че да се чува в купето) да работи. Явно да се охлажда му е достатъчна естествената конвекция при ниски температури.

Като е включен климатика вентилатора върти постоянно. Така може да я провериш дали работи.
Reply

#7
Добре че днес беше по топло та като включиx климатроника и перката заработи ,че предните дни явно му е било още студено и не тръгваше. Мерси колеги .
VOLVO XC90 185 КС. 2006 г.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)