The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Крушки за копчетата на таблото

#1
Здравейте колеги. Някой знаели от къде мога да си купя крушки за копчетата на таблото ,че немога да ги намеря никъде.
VOLVO XC90 185 КС. 2006 г.
Reply

#2
От Мото Пфое, другаде няма. Алтернативен вариант, купуваш си 0.4 вата крушки за касетофон от магазин за части за електроника и започваш да поправяш.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#3
На ъгъла на бул. "Мария Луйза" и ул."Поп Богомил" има магазин за електроника, там има въпросните крушки, струват стотинки Wink
VOLVO 850 GLT 2.0Turbo avtomatik 1996g.
Reply

#4
А можете ли да кажете трудно ли се сваля сваля кората където са централните въздуховоди и врътките..... може ли да дадете някоя тема където е по обяснено това начинание ............ благодаря предварително .....
Volvo V40
1.8i // 03.97г.
Reply

#5
Кората с бутоните на климатика се сваля като я напънеш в процепите. Под нея са винтовете за останалите кори. Ако нямаш причина да сваляш въздуховодите, не ги сваляй - шанса да не счупиш нищо е само теоретичен.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#6
Ама как бе младеж ... Как да го свьржа ... Сьжалявам за оффа ама не се сдьржах
ex - Volvo S60 2.4i BSR 188hp
Volvo S60 2.5 T5 Platinum 285hp Rica
Reply

#7
ще трябва да сваля копчето на аварийните че като пусна фаровете не свети.......
Volvo V40
1.8i // 03.97г.
Reply

#8
Аз сменях такива крушки и си ги купих от "Косер" преди половин година. По принцип ги има даже и в "левчетата", но са по-слаби, затова търси от 2 вата. Много по-често с този размер се срещат от 1,2 вата, но сравнение със старите светят много по-слабо и изглежда гадно.
По отношение на демонтажа те съветвам да свалиш ръководството за експлоатация, там много хубаво е показано, а ще намериш и информация за индикациите по таблото, понеже видях, че имаш и такъв въпрос.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=11273">viewtopic.php?f=8&t=11273</a><!-- l -->
Reply

#9
Крушката за копчето на аварийните я няма никъде като част. Можеш да я оправиш с малка крушка от магазин за електроника, но ще изпочупиш въздуховодите. Копчето на авариините така или иначе скоро ще го сменяш, първо изгаря крушката, а после спира да се връща и изчезват мигачите защото минават през него. Накрая докато прежалиш 70 лв за ново ще караш с клечки за зъби в копчето. Много шибано е да се стигне до него.

За да свалиш въздуховодите напъваш решетките отстрани за да ги махнеш (надраскват се и се наяждат от това упражнение). После има 2 големи щипки (ама много големи) зад решетките. Започва едно дърпане и сецане докато почупиш самите въздуховоди, които после ще лепиш. Накрая стигаш до копчето, виждаш какво трябва да се прави и сглобяваш всичко за да имаш мигачи. Като се подготвиш с ремонта пак отначало. След няколко месеца се налага да смениш копчето. Това е най-куция ремонт, който съм правил на тази кола, а го правих 5 пъти защото си играх от 3 стари копчета да сглобя едно работещо. Накрая пак му изгоря крушката и 6 месеца събирах сили за да се захвана за едната крушка, а няма място за светодиод.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#10
joro74 е прав. И аз не бих се занимавал да сменям крушката на копчето за аварийни, не заради свалянето на копчето, а заради самата крушка. Аз също съм сменял копчето по гореспоменатите причини, но с втора употреба за 30 лв. Успях да го направя без да свалям въздуховодите, просто го изтеглих напред, опитах да сменя и крушката ама не ми се получи, трябва много да се внимава и то при положение, че си намерил такова ламбе Smile
Ако човек е ентусиаст и го е правил вече може да успее, стига да прецени че усилията си заслужават.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)