The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1121 build_postbit
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
И се почна...S60 2002

#1
Здравейте колеги, както казах тези дни се сдобихме със красавица S60 (не съм качил снимки, защото нямаше кога да я приведем във приличен за снимане вид Smile ) и ето го първият сериозен проблем.
ГИ е Zavoli и проблемът се изразява в това, че не тръгва на газ; т.е. пали на бензин и не се превключва сама на газ, в момента, в който се цъкне бутона, лампичката на газта започва да мига и трябва да вдигне над 3к оборота, за да "прехвърли" на газ. след 15-ина секунди започва да пищи и прехвърля пак на бензин. Днес жената я е водила на газаджия (официален представител на Zavoli) и са ѝ казали, че компютъра отчита температура 110 градуса в изпарителя и затова въпреки че свети лампата на газта си работи на бензин. Сложили са външен датчик, за да пробват дали е датчика за температурата и после са ѝ казали че е заминало ECU-то. Ново ECU = 1000 лв, но в същото време ѝ предлагат да сменят някои неща в т.ч. ECU, предполагам и изпарител и още разни неща за 720 лв. Газаджията ѝ е казал, че преди правил някакво шунтиране с уговорката да се сменя ръчно газ/бензин, тъй като автоматичното спирало да работи. Не можел да го направи сега това шунтиране, защото нямал някакви части. Според мен в общи линии са се опитали да я нагърбят защото е жена и очакват да се съгласи с вскичко, което кажат. За съжаление аз не мога сега да излизам от работа, за да ходя по сервизи и наляво- надясно. Търсачката в момента не работи за да потърся тук има ли някой с такъв ГИ, а и нямам абсолютно никакви знания в тази област. Ако можете да бутнете едно рамо с информация относно това ECU, само такова ли трябва да е, има ли някакви алтернативи, това с шунтирането реално ли е, опасно ли е и т.н.... в общи линии всяка информация ще ми бъде полезна. Благодаря предварително.
S60 '02; 2.0T + ГИ Zavoli
Reply

#2
По скоро изпарителя е сдал багажа.
Като са големи газаджии замериха ли налягането на газта след изпарителя.
Филтри рейки проходимост и най накрая евентуално компа.
Все пак не е консуматив.
460 1.8 моно 1994 година с газ и на всичкото отгоре и върви
850 2.5 бензин газ
Reply

#3
Колега, не съм бил на място и нямам представа какво са правили. Тука в офиса много ми хвалят някакво момче от Люлин и след като се чух с него, че са ѝ казали предимно глупости и че точно това трябва да се провери първо... налягане/филтри/рейки и т.н. та евентуално днес след края на работния ден ще се чуя с него да отидем да види какво става. Като разрешим проблема ще напиша какво се случва Smile
Поздрави
S60 '02; 2.0T + ГИ Zavoli
Reply

#4
Дано се разминеш леко.
460 1.8 моно 1994 година с газ и на всичкото отгоре и върви
850 2.5 бензин газ
Reply

#5
Колеги от скоро и аз се сдобих с Волво S 60Т от скоро ми светна една лампичка прекачил съм нейния облик за да разберете за какво става въпрос , та интересува ме какво значи това ? И дали става въпрос за ламда сондата !
.png   enginewarning.png (Size: 9.89 KB / Downloads: 2,660)
Reply

#6
Jinas Wrote:Колеги от скоро и аз се сдобих с Волво S 60Т от скоро ми светна една лампичка прекачил съм нейния облик за да разберете за какво става въпрос , та интересува ме какво значи това ? И дали става въпрос за ламда сондата ![ATTACHMENT NOT FOUND]


Става въпрос, че колата иска сервиз! Wink На колата не и харесва работата на двигателя. Без да се прочете колата няма как да се каже какъв и е проблема.

Относно мнението което няма нищо общо с темата, моля прочете внимателно следното: http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewto...43#p126100


Утре вечер ще разчистя темата.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)