The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
задни накладки s60 тропат?

#1
както се разбира и от заглавието, отзад нещо ми тропа все едно ще се разпадне цялата задница, проверявах тампони биалетки и т.н. всичко е ок, но с малка скорост тропа здраво. Като я вдигнах на крик и ударя по джантата и дрънчи, през спиците на джантата като пипна накладката и дрънка. въпроса е защо дрънчи така? ако сложа нови дали ще спре? тези имат още сигурно 90% ресурс. или може би проблемаа е в цилиндърчето, че не я притиска в оптимално близко положение до диска? иначе пружината си е на мястото, с нови накладки съм на ръчната, че те се пък бяха разлепили и те тропаха.
някакви идеи?
Volvo S60 D5 163hp D5244T - automatic
[Image: ab192146.gif]
юзербары для форумов
Reply

#2
stefi_pavlov Wrote:както се разбира и от заглавието, отзад нещо ми тропа все едно ще се разпадне цялата задница, проверявах тампони биалетки и т.н. всичко е ок, но с малка скорост тропа здраво. Като я вдигнах на крик и ударя по джантата и дрънчи, през спиците на джантата като пипна накладката и дрънка. въпроса е защо дрънчи така? ако сложа нови дали ще спре? тези имат още сигурно 90% ресурс. или може би проблемаа е в цилиндърчето, че не я притиска в оптимално близко положение до диска? иначе пружината си е на мястото, с нови накладки съм на ръчната, че те се пък бяха разлепили и те тропаха.
някакви идеи?
Стефчо,
още не съм стигал до задните накладни, но по спомен от Алфата - тропат съпортите Wink Надали и тук ще е по-различно.
Пробвай в движение да натиснеш съвсем леко спирачката, за да обереш луфта и виж дали ще спрат.
При Алфа-та ми сменяха по гаранция целите апарати и след 15 000 км пак същата история - дрънчеше. Нямаше оправия отзад при 147/156/GT.
За да не дрънкат накладките, трябва да се сменят съпортите и пружините, които ги държат. Буталцето е добре да го смажеш, за да не задържат самите накладки Wink Отделно почисти с телена четка наслоилата се прах в леглата на накладките, възможно е да пречи на накладката да легне добре и пружината да я притисне, за да не дрънка - леглата на накладките е хубаво винаги да се почистват при смяна.
Поздрави!
BG VOLVO Member #00409
Reply

#3
Ако дрънкането се е появило от момента в който са сменени накладките на ръчната,най вероятно е обърната телта която стяга апарата към съпорта.
d5-евтин пушек....
Най-скъпите ми снимки са от камерите на КАТ!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)