The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с електрониката на V50

#1
Здравейте колеги, от няколко дни съм собственик на Волво В50 , обаче имам следните проблеми' които доста ме притесняват. Първо още като я прибирах към вкъщи видях,че круиз контрола не бачка, ок няма проблеми. След това се оказа, че и централното не работи(ключа праща сигнал и самото централно работи ,само че от бутона на вратата, просто колата не приема сигнал от ключа) ,а за капак на всичко преди ден отказа да свети и таблото на контакт , да не говорим че на първо положение на ключа нищо не работи ,а само когато колата е запалена(вкл. радио, централно). И така след диагностика , според диагностика алтернатора недозарежда и от там бърка цялата електроника ,която пък имала модул за следене на напрежението и при падане под определени стойности изключвала повечето неща за да има ток колата да запали, освен динамото можело и модула да не е в ред ,а той ако не се лъжа бил на бушонното табло. Та въпроса ми е имал ли е някой подобни проблеми и има ли някоя хитрост да се разбере дали не е някоя малка джаджа дето ми трови нервите? П.С. На акумулатора идва 13.1V , също толкова горе доло и на модулите според диагностиката, круиз контрола му разбрах болката - стоп машинка почти на 100% сигурно. Благодаря предварително Wink
Reply

#2
Забравих нещо доста важно , на таблото изписва : factory or transport pause каквото и да значи това....
Reply

#3
Здрасти колега,
мн странни номера ти прави колата но според мен трябва да почнеш от надписа на таблото, всичко останало може да е причинено от него.
За зареждането и проблемите с алтернатора има изписано в форума, може да потърсиш, но с една дума алтернатора им е бебешка болест но се оправя ако го хванеш на време.
Имай в предвид че колата следи колко е външната температура и на тази база командва колко да зарежда. При жега, зарежда по малко, при студ "пълни" до 14,5-14,6V.

Най добре е да я закараш при niki от форума или в МП, видата ще накара колата да изкара и майчиното си мляко, веднага ще разбереш от къде идват проблемите.
Ако се стигне до ремонт на алтернатор ми пиши на лично, аз минах от там 3 пъти и ще ти кажа как да процедираш за да не взимаш цял алтернатор.

Поздрави!
Reply

#4
Мерси колега , алтернатора вече го правят уж, а относно надписа , доколкото успях да разбера от разни чужди форуми колата е влязла в транспортен режим - режим в който са чисто новите коли при транспортирането им с цел минимална консумация на ток. Въпроса е защо е влязла в този режим, надявам се да е заради повреда в алтернатора а не заради скапала се електроника. Поздрави :-)
Reply

#5
Според мен алтернаторът е последната грижа.
По всяка вероятност има проблем с модула на запалването, т.е. с ключа и модула под него.
Ако на позиция II на ключа DIM модула не "запалва", тогава е горния проблем.
За заключването на вратите, ако един от модулите им не работи (примерно задна лява), то тогава нищо не се заключва. Или заключва, но набива грешка на инфо дисплея.

Но първо се почва с диагностиката.
Която в този случай с "непалещото" табло, нищо няма да покаже.
Т.е. ако ключът е на позиция II, а таблото не свети.
Smile
Което си е гаранция за проблем в модула на ключа.
Ако ли пък проблема не е само в DIM-а, а колата си пали.

Модула за паленето в МП го сменят целия и цената му е солена.
:evil:
Никой не се занимава там да го отремонтира.
А самото му сваляне е неприятна гледка за собственика на колата, меко казано.
Wink
Учредител на Волво клуб България.
Притежател на  клубна карта № 0014.

VOLVO 460  1.7  '91
За помощ: 089 66 42 887
[Image: 362784.gif]

Няма по-голяма сила от усмивката и добрата дума!
Reply

#6
Търся си компютър - основния, някой ако има нещо на впредвид да казва....
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)