The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Волво s 80 v8 awd - мнения и съвети

#1
Здравейте колеги заинтригуван съм от едно s 80 с v8 двигател 4.4сс, 315кс -2007 г. И обмислям да си направя коледен подарък. Колата е awd ,автомат и има 3 режима на окачването , навигация и много други екстри. Въпроса ми и дали има колеги с конкретния модел и какви са техните добри и лоши впечатления. Моите притеснения са за кутията и дали има ресурс при изминати 260 хил. км.
също и за режимите на окачването и амортисьорите .
Предполагам че мотора е издръжлив при него се притеснявам за променливото газоразпределение .
Ще съм изключително благодарен да споделите вашия опит и впечатления с конкретния модел.
Весели празници на всички Smile
ВОЛВО С60 Д5 2002г.
Reply

#2
Колата има ли сервизна история? Ако няма не купувай. Ако има погледни кога е сменяно маслото на кутията за последно. Ако не е сменяно не се занимавай. Ако все пак решиш да поемеш риска качи се и покарай колата поне един час. Минимум. Плати си бензина ако трябва. Усети как се сменят предавките. Ускори, намали пак ускори. Тествай добре. Колегите тука ще кажат да я закараш на преглед в Мото - Пфое, което е правилно. Имай в предвид че не всичко може да се разбере на преглед. трябва да се качиш да караш и да усетиш. Ако нещо не е както трябва по време на пътния тест или не усещаш нещата добре, стой далеч.
Проблемите са скоростната кутия ако не е сменяно маслото. Може да тръгне по-всяко време. Поправките са скъпи и отнемат доста време. V8 двигателя има един проблем с лагера на балансиращия вал. Проблема беше оправен в последствие, но не мопга да се сетя за коя година V8 става въпрос. Питай по-добре. Колегите да кажат. Иначе като цяло двигателя е много добър и издържлив. Колата е качествена, стига да са се отнасяли добре към машината. Иначе може да се превърне в кошмар.
Късмет.

П.С. Вземи някой колега от форума с тебе да я види и той.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#3
Както се казва, караш Волво, поддържаш Тойота, доколкото знам осмака е на Тойота, слагат ги и по ЛандКрузерите тези двигатели... така че части бол, ама на каква цена?! Smile
ex - Volvo S60 2.4i BSR 188hp
Volvo S60 2.5 T5 Platinum 285hp Rica
Reply

#4
Мотора не е на Тойота, но е японска разработка и е изключително здрав при правилна подръжка. Според моите проучвания из нета проблемът споменат по-горе е изчистен след 2006а. Така че колата има ресурс, стига автомата да е ок и да се предвиди нужния бюджет за подръжка.
Reply

#5
Разработка на YAMAHA е мотора. За да разположат мотора напречно правят ъгъла между цилиндрите 60 градуса откъдето идва нуждата от балансиращия вал. Поради дизайнерска грешка или недоглеждане по-скоро глездото на балансиращия вал се пълни с вода и конденз откъдето произлиза и повредата в лагерите му. Проблема се решава в разпробиването на каналчета. Не знам как става и къде се пробиват. В последствие проблема е отстаранен. На мен също ми се въртеше 2006 като проблемна година в главата но не бях сигурен. Значи за това което описах няма какво да се притесняваш.
Поздрави
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#6
Задай си въпроса и в раздела на ХС. Според мен този двигател се вгражда повече в ХС 90 отколкото в S 80.
Аз също си търся точно този модел с такъв двигател, за съжаление те са рядкост дори и тук(зад океана), за Европа най-вероятно са направо екзотика.
Качи снимки или самата обява, че ми стана интересно.
Volvo  480Turbo 1989
Volvo  S40 2T    1998
Много ми харесва 480 ката, но си купих S 40 за да не ме мислят за беден
Volvo  S60 2.5T  AWD 2003
Volvo  S80 T6 AWD 2009
Volvo  V60 T5 Cross Country 2018 
Reply

#7
Благодаря на всички за съветите. Сега събирам знания и разучавам всичко по-подробно за модела. Най - вероятно така да се каже догодина, ще имам възможност да я пробвам и ако тествам автомата 1 час, предполагам че няма да ми се слиза Smile Жалко че не е с ръчна кутия, защото ми допадат повече а и нямам опит с автоматика, но за този клас возила те са рядкост. Доколкото мога да вярвам пробега е реален, колата е обслужвана и глезена. Нямам търпение да я покарам, дано всичко да е наред и да имам възможността да се похваля след някоя седмица. Надявам се някой колега с конкретния модел да се включи с още впечатления. Поздрави на всички.
ВОЛВО С60 Д5 2002г.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)