The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ъпгрейд на турбо

#1
Колеги, има ли някой, който да е слагал по-голяма турбина от T4 на 160 коньова V/S 40-ка бензинов разбира се. Интересува ме какво трябва да се подменя по генерацията и как стои въпроса с напасването на мястото на по-малката. Имам съмнения че моето е на път да се прецака и обмислям да взема по-голямо да го сервизирам и да го сменя, така че да не оставам дълго без автомобил и същевремено в последствие да се чипне леко.
Reply

#2
Слагай смело по-голямата. Освен по захващането за генерацията друго не знам да се променя. Измий си кулера добре отвътре, сега е пълен с масло и не охлажда добре. Друг вариант е да ти направят нов кулер - по-голям, но той ще ти струва колкото колата. Но с по-голяма турбина + по-голям кулер + нов софтуер = съвсем друг автомобил.
Който търси - намира, който пита - знае!
Reply

#3
Трябва да се провери дали пасват тръбичките за охлаждането и маслото. Принципно е добре да се махне катализатора и да се увеличи диаметъра на генерацията.
Reply

#4
Благодаря за съветите. Сега по празниците ще поразглобя да видя какво е положението от топлата и студената част съчетано с измиване на кулера и картерната вентилация и смяна на обтяжната ролка на пистовия (така и така ще се свалят колекторите). Имам завишен разход на масло и ме съмнява че е от топлата страна понеже като я смачкам на 5000об. примерно и мирише на изгоряло масълце, както когато ми хвърляще масло по изпускателната тръба от уплътнението на тръбичката на турбото към блока. Тръгнала ли е ще търся от Т4.
Reply

#5
Има ги и в ибея тези турбини за Т4 <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XTurbo+fur+volvo+v40+T4.TRS0&_nkw=Turbo+fur+volvo+v40+T4&_sacat=0">http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40 ... 4&_sacat=0</a><!-- m -->
Reply

#6
То че ги има има ги, ама 500 кожи за турбо втора ръка си е цифра. Явно има търсене за сметка на предлагането. Ще се оглеждам в бг ако изпадне нещо.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)