The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
реален километраж от компа на колата

#1
Здравейте колеги и фенове на 850ки! Имам едно питане, дали мога да си проверя реалните километри от конзолата за самодиагностика ,която се намира пред двигателя до компютрите...колата е средата на 95 г. 2.5 бензин 20 клапана 170 коня ...няма обд куплунг ,а само две гнезда с червен диод и едно бутонче за четене на кодове
Благодаря и поздрави на всички тук!
Reply

#2
ивооо850 Wrote:Здравейте колеги и фенове на 850ки! Имам едно питане, дали мога да си проверя реалните километри от конзолата за самодиагностика ,която се намира пред двигателя до компютрите...колата е средата на 95 г. 2.5 бензин 20 клапана 170 коня ...няма обд куплунг ,а само две гнезда с червен диод и едно бутонче за четене на кодове
Благодаря и поздрави на всички тук!
Не,няма!И на нито едно Волво не могат да се видят реалните.Може само да видиш дали е манипулиран киломеража,но на тези след 1999 година.
Reply

#3
Ако не е много сложно за обяснение, може ли да кажеш как става проверката за манипулиран километраж? Колата ми е S40, след 2004г. Имам Dice и Vida.
Reply

#4
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=9K-1WChRr9k">https://www.youtube.com/watch?v=9K-1WChRr9k</a><!-- m -->
old volvo never die they only go fasterSmile
Reply

#5
Много благодаря..направих го и действа!
Reply

#6
Информацията за изминати километри се съхранява не в компютъра, а в таблото на колата. Ясно е, че ако таблото е сменяно някога поради някаква причина, информацията вероятно не е вярна.
Като опция е заложена еднократна възможност за промяна на данните през диагностичната конзола именно в случаите когато се налага смяна на таблото. Тази опция може да се използва и за манипулиране на информацията в посока надолу, но като имаме предвид техническата грамотност на повечето авто-джамбази, вероятността е сравнително малка.
Reply

#7
ivopifa Wrote:като имаме предвид техническата грамотност на повечето авто-джамбази, вероятността е сравнително малка.

Според мен грамотността на джамбазите няма нищо общо с грамотността на хората, които се затимават с манипулации от този род.
Тези хора са доста по-малко от борйката на джамбазите, но няма да се учудя ако изкарват доса повече от самите тях...
666 - The number of the Beast.
[Image: ab279758.gif]
Reply

#8
pamporov Wrote:Ако не е много сложно за обяснение, може ли да кажеш как става проверката за манипулиран километраж? Колата ми е S40, след 2004г. Имам Dice и Vida.
Пускаш му една диагностика и кликваш на DIM (модул за информация на водача).Ако е превъртан,отдолу излиза грешка в жълто millage manipulated.На някои автомобили излиза още в началото при четена на колата,в информация,срещу показанията на километража.
Reply

#9
При мен ми даде показания почти 6 хиляди км в повече от километража,но зъбното колелце е счупено..така я взех ..
Reply

#10
ивооо850 Wrote:При мен ми даде показания почти 6 хиляди км в повече от километража,но зъбното колелце е счупено..така я взех ..
Не го знаех това!Щом са 6 а не 206 хиляди - ти си късметлия!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)