The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с радио на В50

#1
Здравейте . От 2 дни имам един много дразнещ проблем с моето В50 . Докато си карах и си слушах радио изведнъж станцията изчезна. Първо не обърнах внимание защото има места където няма никакви честоти, но проблема е навсякъде. Къде мога да търся проблема? Има ли бушон за усилвателя на антената? Къде се намира тя? Колата е В50 2006 година .
Цд-то работи и на ФМ честоти има само шумене .
Reply

#2
Колеги къде мога да търся този усилвател на антената или свързващи букси за антената. Радиото днес улови Националното радио което може би е просто с много силен сигнал .
Моля ви дайте някаква насока че е много кофти така.
Reply

#3
Здравей,
Моето мнение е да се закачи за диагностика чрез сервизната програма на Volvo, както и хардуера DiCE. Много е дълго за обяснение, но при тези автомобили озвучението е част от системата "Infotainment System". Може да включва навигация с приемник за трафика, телефон, радио, дисково устройство с чейнджър, усилвател, суббуфер и т.н. Използва се оптична свързаност наречена MOST, като устройствата са едно след друго, последователно и образуват кръг. Устройството което ги контролира е дефакто дисплея ICM. С една дума не е много просто да се каже какъв е проблема.
Сигурен съм, че диагностиката ще покаже къде е проблема. Но на прима-виста може да е прекъсната антената. При комбито V50, антената е в ляво на стъклото на багажника. Прилича на нагревател, но не е. Възможно е да има прекъсната връзка! Но това е само предположение... Пак казвам - чрез подходяща диагностика ще е най-точно.
Успех!
1. Volvo S40, 1.8, Manual, 115 к.c., MY 1998, Vialle LPi
2. Volvo V50, 2.4 D5, Auto, 180 к.с., MY 2007
3. Volvo XC70, 3.2, AWD, Auto, 238 к.с., MY 2009
Reply

#4
Проблема е открит и отстранен. До предна лява врата, под мокета който е до буксата за диагностика се намират 3 букси едната от които е за антената и се беше откопчала. След закачането и връзване със "свинска опашка" за да не се получи пак всичко е наред.
Има и свободни букси които може би са за оригинален буфер .
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)