The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VOLVO V50 2D мнение на покупка

#1
Здравейте колеги, във форума не успях да открия нищо по-задълбочено за този модел кола.Хвърлил съм око на този модел но никога не съм карал и имал волво, и до сега съм карал само бензин.Интересуваме кой са основните недостатъци на в50 2005-2006г. 2д имали разход на масло, купето ръждясва ли, някакви чести проблеми, какво да гледам ако реша да купувам, благодаря предварително!
Reply

#2
Задължително - диагностика.

Преди няколко месеца купих същия модел, за нула време започна да изкарва грешки, първо свързани с EGR системата, после с дюзите и прочие.

Провери също дали катализаторът си е на място и дали нещо е подменяно по софтуера. При мен се оказа, че катализаторът заедно с филтъра за твърди частици е отрязан и са заменени с гърне, софтуера е сменен, за да не ги търси, и прочие, и прочие. Тези намеси биха могли да изиграят лоша шега, ако не са направени от човек, който си разбира добре от работата.

Покарай малко колата преди да я купиш и следи дали излизат и някакви грешки на дисплея (макар че диангостиката би трябвало да е напълно достатъчна за целта). Обърни внимание дали ускорява равномерно или накъсано, особено в по-ниските обороти.

По отношение на разхода на масло - за около 7000 км. все още нямам осезаем спад в количеството на маслото. Не се забелязва и ръжда по купето. Ламарините като че ли са по-тънки и меки - при една по-силна градушка щетите са доста повече и по-забележими в сравнение с други автомобили.
Reply

#3
Гледай, ако можеш и разбира се ти се заделят повече пари, да купиш фейслифт модела. Доста подобрения има в сравнение с нефейслифтовия модел и те не са само екстериорни. Както и написал и колегата, ДПФ прави проблем, но не всички В50 са оборудвани с него. Ослушвай се за неравномерна работа на двигателя.
Reply

#4
Николай Диянов Wrote:Гледай, ако можеш и разбира се ти се заделят повече пари, да купиш фейслифт модела. Доста подобрения има в сравнение с нефейслифтовия модел и те не са само екстериорни. Както и написал и колегата, ДПФ прави проблем, но не всички В50 са оборудвани с него. Ослушвай се за неравномерна работа на двигателя.

От коя година започва facelift-а?
Reply

#5
Колега, това с фейслифта не е вярно! Разликите са само външни! Двигателите, кутията, окачване, електроника са абсолютно същите с еднакъв мениджмънт и прочие. Фейс-лифта е от 2007 година и първите нямат ДПФ-и. Ако можеш да се пребориш за Д5 2005-2010 или Д3 след 2011 година там е друга работа.

Успех с покупката!
Volvo For life!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)