The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Подгревни свещи v50

#1
Здравейте колеги, отскоро карам v50 2.0д 136кс. Та въпроса ми е с колко подгревни свещи е този мотор и лесни ли са за подмяна? Благодаря предварително.
Reply

#2
4 - да. Big Grin
Volvo 940 Estate 1994 D24TIC 122hp
Reply

#3
4 броя са и не, не се сменят лесно. Намират се в задната страна на двигателя и се достигат трудно. Преди месец ги сменят и ми взеха повече пари за труд отколкото цената на свещите.
Reply

#4
arto Wrote:4 броя са и не, не се сменят лесно. Намират се в задната страна на двигателя и се достигат трудно. Преди месец ги сменят и ми взеха повече пари за труд отколкото цената на свещите.

Въпросът е какви са критериите за трудност, както и кой ги сменя - професионален автомонтьор или ентусиаст !
Да на 1,9 dci се сменят по-лесно , но например на 1,6 hdi e по-трудно! Въпрос на умения и алгоритъм .
А що се отнася за стойността на труда съм съгласен , че има случаи в които той надминава многократно стойността на резервната част, това не бива да ни учудва, защото е световна тенденция , производителите все повече да загърбват ремонтопригодността като критерий, при конструирането на някои агрегати !
Един доста стар пример / без последното цитирано от мен/ е да смениш семеринг на колянов вал -заден, който струва например около 24-30 лв. , а труда за това да е между 140 и 240 лв., пради необходимостта от м/д на скоростна кутия, съединител и маховик ! Затова този ремонт се комбинира със смяна на съединител !
Volvo 940 Estate 1994 D24TIC 122hp
Reply

#5
Здравейте колеги, имам и аз въпрос във връзка с темата. На диагностика ми набива грешка за релето на подгревните свещи. Един майстор ми каза, че най вероятно имам изгорели свещи. Може ли да ми кажете къде се намира релето (лесно достъпно ли е?) и как мога да проверя дали проблема е от него или действително са свещите?
Благодаря предварително.
V 50 2.0d 2006г.
Xc90 D5 2008г.
Reply

#6
Здравей,
За да достигнеш до релето трябва да махнеш предната броня намира се някъде под левия фар (това бях прочел), на мен също ми беше дала един два пъти тази грешка, но колата си пали и аз съм на принципа ако едно нещо работи по-добре не го пипай.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)