The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Тресе и губи мощност

#1
Здравеите колеги,днес при запален двигател на едно място,внезапно светна лампата Check Engine,и започна да тресе,рекох да тръгна но уви!!! едва едва нямаше мощност.После се оправи все едно не е било нищо а лампата си свети но намаля ли или спра пак така става.Колата е Волво S40 1.9 T4 автоматик 2001 година.
Ще съм много благодарен ако някои има представа какво какво е.
Reply

#2
Drama Wrote:Здравеите колеги,днес при запален двигател на едно място,внезапно светна лампата Check Engine,и започна да тресе,рекох да тръгна но уви!!! едва едва нямаше мощност.После се оправи все едно не е било нищо а лампата си свети но намаля ли или спра пак така става.Колата е Волво S40 1.9 T4 автоматик 2001 година.
Ще съм много благодарен ако някои има представа какво какво е.
Без диагностика,и то най-добре с VIDA DiCE,едва ли някой ще може да ти помогне адекватно!
Reply

#3
виж каква грешка е записала. може да е от компоненти по запалителната уредба- бобини, свещи кабели.. притриса, като дадеш газ ли?
прегледай си силовите кабели, които влизат в бобините. много често / винаги прегаря обвивката на им и се разпада- не прави добър контакт с буксата. погледни и бобините си за напуквания по лолите. кабелите също. Дебитомер не ми е давал до сега грижи, но и той при подаване на газ може да се усети, ако глъхне колата. това са само насоки, не диагноза.
успех
Reply

#4
Колега, газова уредба, поставяна допълнително има ли? Ако отговорът е положителен, проблемът може и да произтича от този компонент. Личен опит, но със Ситроен- притрисане, загуба на мощност, неравномерна работа при първоначално запалване. След като загрее автомобилът и влезе в работна температура, симптомите изчезваха. За всички неволи бе отговорна газовата уредба.
Reply

#5
Колата тресе на място и докато тресе няма сила колкото и да натискам педала,едва едва отлепя,и не колата никога не е имала газ,съмнявах се в дросела но ще го карам по ред.
Reply

#6
вероятно са бобини, първи си отиват свещи, бобини и кабели (лули), когато се сложи газова. Мисфайър на някой цилиндър сигурно е записала
ПП: пиши от къде си, Имам четец на ОБД2 грешки и добър комплект свещи, бобини и кабели за твоя модел Smile
b4184sm2 GDI, 1,5 Phase, 2000 - ex
b4204t3 2T 2 Phase facelift sport edition, 2001 - ex
b4204t2 2T 1,5 Phase, 2000 - now
Reply

#7
itodorov Wrote:вероятно са бобини, първи си отиват свещи, бобини и кабели (лули), когато се сложи газова.
Отиват си и без да се сложи газова. Big Grin
Reply

#8
според мен шанса да е дебитомер е голям. ако си от София, заповядай да го тестваме.
Reply

#9
При мен, при подобни симптоми се оказа бобина
VOLVO V40 1,6i-1998
Reply

#10
За съжаление съм от Пловдив а тук трудно се намира добра диагностика за Волво повечето са с тези Делфи или нещо подобно,все пак ви благодаря,щом има развитие ще ви информирам поне да се знае от какво е проблема,за бъдещите колеги с този и или подобен проблем.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)