This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
gadno dran4ene na svobodna ot kade idva???
kolata e volvo 340dl disel86 god. pri otpusnat saedinitel se 4uva edno gadno dran4ene .pri natiskane na saedinitela iz4ezva ,pri podavane na gaz i nabirane na oboroti sa6to iz4ezva.poniakoga se 4uva i na po niskite predavki kogato ne saam nabral oboroti.kazvaha mi 4e moje da e ot aksialnia lager poznat go proveri i kaza 4e e zdrav.niakoi kazvat 4e moje da se e razka4ila prujina ot diskovete na saedinitela.drugi mi kazvat 4e e niakav lager v skorostite koito sa otzad ,niakoi imal li e sa6tia problem i kakva e pri4inata ????
Цитирай
Thanks given by:
vj написа:kolata e volvo 340dl disel86 god. pri otpusnat saedinitel se 4uva edno gadno dran4ene .pri natiskane na saedinitela iz4ezva ,pri podavane na gaz i nabirane na oboroti sa6to iz4ezva.poniakoga se 4uva i na po niskite predavki kogato ne saam nabral oboroti.kazvaha mi 4e moje da e ot aksialnia lager poznat go proveri i kaza 4e e zdrav.niakoi kazvat 4e moje da se e razka4ila prujina ot diskovete na saedinitela.drugi mi kazvat 4e e niakav lager v skorostite koito sa otzad ,niakoi imal li e sa6tia problem i kakva e pri4inata ????
Аз имам абсолютно същия проблем. И все още не мога да открия какво е. При мен дрънченето изчезва когато колата позагрее. Преди няколко седмици ми се наложи ремонт на скоростната кутия и след ремонта проблема си остана... Доколкото ми обясни моя майстор дрънченето идва някъде от съединителя. Нещо ми обясняваше за някакви прижини на притискателния диск но така и не можах да го разбера...
Don't tell me there's no hope at all
Together we stand, divided we fall
Цитирай
Thanks given by:
Това е 1 лагер на съединителя, и аз го имах този проблем,имали са го и много други, така че не търсете по моргите...
Питах навремето и ми казаха че не е опасно,просто си дрънчи и толкова,аз карах има няма около 6 години така,докато компактизирах 340-ката Smile
Цитирай
Thanks given by:
и аз го имам този пробелм. При мен се изявява по-слабо, но наистина не е опасно.Така карам вече 2 години.
Цитирай
Thanks given by:
И при мен това дрънчене го има и е от доста време (4-5 години), ама а в общи линий не му обръщам внимание.
Цитирай
Thanks given by:
vj написа:kolata e volvo 340dl disel86 god. pri otpusnat saedinitel se 4uva edno gadno dran4ene .pri natiskane na saedinitela iz4ezva ,pri podavane na gaz i nabirane na oboroti sa6to iz4ezva.poniakoga se 4uva i na po niskite predavki kogato ne saam nabral oboroti.kazvaha mi 4e moje da e ot aksialnia lager poznat go proveri i kaza 4e e zdrav.niakoi kazvat 4e moje da se e razka4ila prujina ot diskovete na saedinitela.drugi mi kazvat 4e e niakav lager v skorostite koito sa otzad ,niakoi imal li e sa6tia problem i kakva e pri4inata ????

Пробвай като ти дрънчи на празен ход, съвсем леко да натиснеш с крак педала,ама много леко. Изчезне ли дрънченето, начи ти вибрира вилката на съединителя...свиркай си.
Цитирай
Thanks given by:
здравейте,аз имам същия проблем колата е 340 1.6 DL 88г само че при мен изчезва не само при натискане на съединителя ами и с подаване на малко газ пак изчезва дрънченето.едва ли е лагера на съединителя защото ако е той ще подскача и педала а той си е добре.гледам че темата е старичка та се питам дали някой не е намерил решение на въпроса
Цитирай
Thanks given by:
здравейте,аз имам същия проблем колата е 340 1.6 DL 88г само че при мен изчезва не само при натискане на съединителя ами и с подаване на малко газ пак изчезва дрънченето.едва ли е лагера на съединителя защото ако е той ще подскача и педала а той си е добре.гледам че темата е старичка та се питам дали някой не е намерил решение на въпроса
Цитирай
Thanks given by:
DJ_FUNKY написа:здравейте,аз имам същия проблем колата е 340 1.6 DL 88г само че при мен изчезва не само при натискане на съединителя ами и с подаване на малко газ пак изчезва дрънченето.едва ли е лагера на съединителя защото ако е той ще подскача и педала а той си е добре.гледам че темата е старичка та се питам дали някой не е намерил решение на въпроса
пр мен също изчезва при повече газ - нормално е защото честотата на двигателя вече не съвпада с резонансната честота на това което дрънчи. аз последните няколко месеца доста пъти свалях скоростната кутия (не специално за това) но не става и не става.... така и не открих от какво е.
Цитирай
Thanks given by:
DJ_FUNKY написа:здравейте,аз имам същия проблем колата е 340 1.6 DL 88г само че при мен изчезва не само при натискане на съединителя ами и с подаване на малко газ пак изчезва дрънченето.едва ли е лагера на съединителя защото ако е той ще подскача и педала а той си е добре.гледам че темата е старичка та се питам дали някой не е намерил решение на въпроса
пр мен също изчезва при повече газ - нормално е защото честотата на двигателя вече не съвпада с резонансната честота на това което дрънчи. аз последните няколко месеца доста пъти свалях скоростната кутия (не специално за това) но не става и не става.... така и не открих от какво е.
Цитирай
Thanks given by:

Отваряне на:

Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)