This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Оценете темата:
  • 3 гласа - средно 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Сервиз за електроника "VOLVO Tune Line"
Става дума за V40 D2 с двигател D204T8, 120 кс. и монатж на турбина от V40 D2 с двигател D204T9 150 кс. 
Само с ремап не мисля че ще стане както трябва.

Разликата между двете турбини е видима. Във втората гнездото на променливата геометрия е по-голямо, като за двигател от 150 кс., и това и позволява да набие повече въздух. Ако направя само ремап, освен че ще се скапе бързо турбината,  не се знае и резултатът какъв ще е.
Цитирай
Thanks given by:
Тази дискусия май излезе от тази тема, май може да се изнесе.

Иначе Dx е относителна индикация за мощност - тоест D3 от една година и D3 от следващата може да означават напълно различни двигатели, но с относително близка мощност. Началната ти точка трябва да бъде конкретният модел на двигателя - в уикипедия би трябвало да можеш да видиш за коя година, кой двигател е монтиран. Честно казано не знам дали бих се захванал с подобни приключения Smile
Цитирай
Thanks given by:
(05-13-2019, 07:06 PM)ivobivo написа: Според мен за да направиш D3 от D2 не ти трябва да сменяш турбината...руснаците на XC70 P3 казват, че само с ремап и без проблем става от D3 на D5 - https://www.youtube.com/watch?v=XeCyDDX7Ous
Значи трябва да направя някъде проверка моето Хц70 колко коня е. По документи е 163кс, като очаквах да не му стигат за това купе, а реално си набира доста прилично.
Може жабаря да е правил ремап

Изпратено от моят MI 8 с помощта на Tapatalk

XC70 T6    MY12 - (2021 -   )
XC70 D3    MY12 - (2019-2021)
V70   D5    MY05 - (2015-2019)
V70   2.5D MY00 - (2011-2015)
V40   2.0   MY98 - (2008-2011)
460   1.8   MY90 - (2005-2008)
Цитирай
Thanks given by:
Когато я закачаш с DiCE-а, не би ли трябвало да хвърля нещо, ако е бутано по софуера?
VW Golf II'84-ex AUDI 100 C4'93-ex
Volvo V40 MY96 1.8i 85kW-еx
VW PASSAT B5.5'02 1.9TDI PD-ex, C3'03 1.4HDI 50kW-ex
Volvo V70 II MY02 2.4 D5 120+kW+M56, 307face'06 1.6HDI 81kW-ex
Volvo V70 II MY05-face 2.4 D5 120kW+AW55-50SN - на части
Volvo V70 III MY09 2.4 D5 136+kW TF-80SC-ex, Rav4'06 2.2D4D 100kW-ех
Volvo XC60 MY09 2.4 D5 136+kW M66 SUMMUM PAN Angel
Volvo XC60 MY15 D4204T5 TG-81SC FWD
Цитирай
Thanks given by:
Да, трябва! Smile
Не му стига само да кара, трябва и да знае как работи!
Цитирай
Thanks given by:
Гасне в движение през 1000..2000.. 3000 км. когато и скимне и след престой ни лук яла ни лук мирисала и не смея да се върна с нея до БГ и аман от специалисти в Германия.... и сега Ники Добрев,ако иска да разпусне в Берлин е добре дошъл  Cool...самолетни билети от мен,остава ми на гости...ядене пиене и екскурзовод ще го раздам............от него диагнозата и лекуването,което също ще си заплатя Shy  Може да ми драсне на лични при проява на интерес  Big Grin ,може и съвети на лични,които преди да ми е дал такива мога да си заплатя па после да ме съветва  Cool
Цитирай
Thanks given by:
Каква е цената за чип тунинг (ремап) за S60 2.4 140к.с. 2001год.
Цитирай
Thanks given by:
(02-16-2018, 10:04 PM)nik_dob написа: Някои от колегите вече знаят за нас и са използвали услугите ни, а за останалите, които тепърва чуват ето какво можем да предложим:

- Смяна на език на бордови компютър
- Чиптунинг (ремап)
- Разрешаване на проблеми, свързани с DPF филтри, EGR клапани и други.
- Обучаване на ключове
- Инсталиране на автопилот        (cruise control)
- Инсталиране на бордови компютър (Trip computer)
- Инсталиране на меню с таймер за автомобилите с оригинално вградено допълнително отопление ("отключване на печка")
- Премахване на съобщение за грешка на фарове след инсталиране на ксенон или диодни крушки
- Изключване на Four-C системата, след смяна с обикновени амортисеори
- Изключване на Neutral control на автомобилите с автоматинча скоростна кутия
- Прекодиране на автомобила след смяна на автоматична с ръчна скоростна кутия
- Прекодиране и обучение на електрически прозорци (автоматично вдигане на пасажерския прозорец)
- Инсталиране/премахване на оригинална за volvo алармена система (ако сте си закупили сирена и искате да бъде инсталиран софтуер)
- Инсталиране на софтуер за електрически огледала
- Инсталиране на софтуер за електрически седалки
- Промяна на market place (USA, Europe, China). Показания на мили в километри
- Ремонт и препрограмиране на електронни модули (DIM , ABS , CEM , CCM , ICM , AUD и др.)
- И много други софтуерни и електрически услуги САМО за волво!

Как работим:

1. Свързвате се с нас, като ни пишете на фейсбук страницата ни VOLVO Tune Line  <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.facebook.com/VOLVO-Tune-Line-1196795917069742/">https://www.facebook.com/VOLVO-Tune-Lin ... 917069742/</a><!-- m -->
    или на телефон 0897 984993 задължително в работно време! (Понеделник - Петък  9:30 - 17:30)

ВАЖНО:  При обаждне на посочения телефон е твърде вероятно да не можем да отговорим веднага, затова по-добре е да ни пишете по установения по-долу ред.

2. Винаги започвайте със следната информация:

- Вашето име
    - Откъде ни се обаждате (кое населено място)
    - Модел на автомобила
    - Година на производство на автомобила
    - Двигател на автомобила
    - Каква дейност, от изброени по-горе, желаете да извършим.

Така систематично представената информация ни помага да спестим взаимно нашето и вашето време.

3. Следва бърз разговор, в който уточняваме удобно време, в което да ни посетите в сервиза и дали ще е нужно да оставите автомобила си. (технически обяснения и пояснения по телефона не се правят)

4. Посещението:

Вариант 1: Идвате в уговорения ден и час, за дейност която не изисква да оставяте автомобила си.
               Например смяна на език или просто компютърна диагностика. В този случай изчаквате търпеливо, докато приключим с това, за което сте дошли да направим. След приключване на работата, вие ще можете да зададете въпросите си ако имате такива. По време на работа не е желателно да питате, тъй като разсейването може да доведе до грешки в изпълнението да текущата задача.

Вариант 2. Идвате да оставите колата си, тъй като вече сме уточнили, че това ще бъде необходимо за извършване на избраната дейност.

5. Работата:  При оставянето на автомобила си в сервиза ни, ние ще ви дадем ориентировъчно необходимото време за ремонта. И тъй като това, което правим понякога може да отнеме повече от предвиденото време е добре да сте подготвени за това. Всякакво бързане и даване на зор не се толерира -               единственото, от което се нуждаем е напрежение по време на работа. Обикновено в рамките 1 до 3 дни успяваме да извършим необходимото.

6. Обаждаме ви се и ви информираме за готовността да си вземете автомобила, до проблем, който ни е възпрепятствал или просто да попитаме за допълнителна информация, засягаща поетата задача (понякога това е от важно значение за нас).

7. Получавате автомобила си обратно, готов и очакващ вас.

8. Ако сте доволни от нас (или пък не), бихме желали да споделите какво мислите за нас във страницата ни VOLVO Tune Line или или тук в темата.Така всички останали колеги биха имали възможността да преценят дали да ни се доверят или не.

София, ул. Стар лозенски път 36  (задължително с предварително записване)
Цитирай
Thanks given by:
(09-13-2019, 08:22 PM)Harpartun написа: Каква е цената за чип тунинг (ремап) за S60 2.4 140к.с. 2001год.

И на мен ми е интересно, освен цената де - колко к.с. могат да се изкарат от 2.4 140 к.с.? Без значение дали е на S60 или C70? Също така, ако е автоматик има ли някакви проблеми или си ги понася нормално колата?
Цитирай
Thanks given by:
(01-16-2020, 10:51 PM)rdx1968 написа:
(09-13-2019, 08:22 PM)Harpartun написа: Каква е цената за чип тунинг (ремап) за S60 2.4 140к.с. 2001год.

И на мен ми е интересно, освен цената де - колко к.с. могат да се изкарат от 2.4 140 к.с.? Без значение дали е на S60 или C70? Също така, ако е автоматик има ли някакви проблеми или си ги понася нормално колата?
Моята е автоматик с този двигател от 2005 год. Беше ремапната до 170 к.с. Понася ги добре, не че има съществена разлика.

Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
Цитирай
Thanks given by:

Отваряне на:

Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)