The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Закупуване на XC90 T6 2007

#1
Здравейте,

От известно време се лутам какъв автомобил да купя за моето 4-членно семейство. Смятам, че XC90 и сигурността, която предлага, е перфектният избор. Идвам от света на мерцедес и за това ще ми трябва вашата помощ.

Това е автомобилът: https://www.mobile.bg/21525011464836629

0) Автомобилъте с 6-степенна трансмисия. Тази става ли?
1) Мисля да отида в МотоПфое да направят основен преглед и да получа адекватна картина за общото състояние. Това могат ли да го направят?
2) Наясно съм, че харчи повечко, но съм склонен на този компромис за да получа една идея по-добра сигурност за моето семейство. Автомобилът е на газ. Да очаквам ли проблеми?
3) Чух, че амортисьорите са доста скъпи. Надявам се в МП да изкажат мнение.
4) Чух за проблеми с волана при въртене на пълен ляв/десен. Има ли такова нещо?
5) На какво друго да обърна внимание?

Благодаря предварително и пожелавам весел празник
mynkow
Reply

#2
Стойност като нов 157000лв - силно се съмнявам Smile Мисля че актуалния нов модел струва толкова...
Двигателят е известен като надежден, скоростната кутия ако е 6ст. е надеждна ако се обслужва на 60000 км масло.
Изглежда запазен, провери си го и пълен напред! Wink
Аз имам D5 и съм доволен за семейството ми. Да, разхода е 13-14 градско, но съм спокоен жената като вози детето или аз тях!
Reply

#3
0) Това трябва да се провери. Ако е Т6, най вероятно е с 4 степенен автоматик, който е лош избор.
Но предвид годината на производство и описаната в обявата мощност двигателя е 3.2 атмосферен - без турбини.
1) Да отиди в МП Люлин.
2) Зависи каква газова уредба е монтирана и как е монтирана. 3.2 носи на инсталиране на газова.
3) Скъпи са и то много. Аз предните за моето XC90 ги плащах на цена по 180лв... Бройката и тази цена не е за най евтините...
Задните, гледам колата няма допълнителен трети ред седалки значи и задните се очаква да са на същата цена.

4) Какво се има в предвид с тези проблеми?
SAS модула?
5) Скоростната кутия, AWD то. Грешки в компютрите в колата.
Reply

#4
Цената е висока.
Това е с 3.2 мотора, моето е същото и преди 5 гад. го купих за тези пари. Сега застрахователете го оценяват на 17-18 бона, а тогава под 38 не искаха да паднат.
От към екстри е зле(махагонов волан и подгрев на седалките), за сравнение моята е с премиум аудио, би-ксенонови фарове(завиващи), прибиращи се огледала, 19 цола джанти, парктроник и е същата година (даже е месец по-нова).
Важно е и какво е газовото.
Това за средната скорост и аз мога да го докарам.
Искай преглед в МП, че тепърва почват проблемите и сваляй от цената поне 5 бона.
ex XC90
Reply

#5
Присъединявам се към Зорба, че цената е височка. И моята средна скорост е под 30 км/ч, нищо особено не виждам в това. Софийските задръствания си казват думата Smile
Иначе на снимки изглежда много добре. Може и да издребнявам, както обикновено, но лично на мен не ми харесват подобни обяви. Според мен няма значение колко си платил за ремонти и застраховки. По тази логика, винаги си мисля дали да не се добавят и парите, дадени за гориво, паркинг и автомивки?! По същество, направи ми впечатление номерът и фразата "първи собственик", в което има разминаване. Предишната ми кола беше 2008 г. и номерът ѝ беше със серия "МС" и с трикольора, а не със звездите. Колата от обявата е с първа сключена ГО от 23.4.2010 без регистрационен номер (бих предположил автокъща), а първата с този номер е сключена година по-късно. Пак казвам: може и да издребнявам, но фактът, че за такива елементарни неща се затаява истината, ме навежда на мисълта, че други по-сериозни неща са премълчани.
Volvo XC90 D5 (D5244T18) R-Design, АСК, дизел, 2012 г.
-------------
Volvo S80 2.5T (B5254T6) Momentum, АСК, бензин, 2009 г.
Volvo S60 2.4  (B5244S4) Sport, РСК, бензин, 2008 г.
Volvo S60 2.4  (B5244S2) Move, РСК, бензин, 2006 г.
Reply

#6
Ебаси цената! Тва че нов може би е бил 157000лв преди 11 години, какво трябва да значи? И тая средна скорост също какво трябва да значи? Сериозно питам. Аз лично не мога да си го интерпретирам това какъв дивидент носи на бъдещият собстеник?

0) Става, да. По-здрава е от 4 и 5 степенната, но не е вечна. Много е важно дали е обсужвана редовно и как е карана колата! Между другото това не е Т6. Т6 е 2.9би-турбото преди фейслифта.
1) Задължително иди!
2) Никаква идея за газта, но ако е сложена от човек който е отговорен и знае какво прави, не виждам никаква логична причина за бъдещи проблеми. Проблемите са при колите с плочки и пластмасови колектори.. както и тези с механичен инжекцион (Мерц 124, Ауди 80 2.3 и т.н.). Доколкото съм чел тоя мотор е бая здрав и безпроблемен по принцип
3) Скъпи са само задните ако колата е 7 местна. Иначе 180лв на бройка за премиум SUV е без пари! Може да отвориш примерно <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.autopower.bg/">https://www.autopower.bg/</a><!-- m --> (което е онлайн сайт за авточасти) и да разгледаш цените на ходова част, спирачна система и т.н. за тази кола. Ориентировъчно. Според мен цените масово са доста по ниски от немските премиуми. Да не говорим че отпред имаш един носач с два тампона и един шарнир. Стаб щанга, амортесьор и рейка. Супер опростено окачване.
4) Това къде го чу? bri4ka.com? На мен звучи като нещо което водещият си измисли, за да звучи по запълнено предаването. Както и двата sub-woofer-a. Или поне аз до сега не съм срещал инфо за XC90 с два sub-woofer-a
5) На това колко запазена изглежда колата вътре (табло, пластмаски, дръжчици, е такива дреболии които отговорният собственик обикновено пази). Задължително каране на колата и гледай как включва кутията особено топла. Опитай да тестваш 4х4-то. Общо взето при преглед не можеш да бръкнеш в "дупето" на колата. Гледай нещата.. които се виждат. Климатика работи ли, как пали и работи мотора, кутията (особено ако е автоматик). Маслото и да го гледаш, не вярвам да видиш кой знае какво. Виж антифриза.. дали случайно не се вижда да има масло вътре (примерно), някакви аномалии в износването на накладките и дисковете. Общо взето повечето неща ще се видят на огледа в сервиза който си избереш. Както каза Зорба поне 5 бона надолу. Факт е че такива XC-та са голяма рядкост в нащо мобиле, ама аз за тая кола никога не бих дал тези пари.
4.4.. there is no replacement for displacement!
Reply

#7
С голямо закъснение искам да благодаря на всички, които изказаха мнение. Прочетох внимателно всичко, което написахте и да знаете, че ми помогнахте.

Колата беше вкарана от арабските емирства и беше изгоряла. Нямаше останали уплътнения. А и за цената не се разбрахме със собственика.

Още веднъж БЛАГОДАРЯ
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)