The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volvo V50 Проблем при палене

#1
Здравейте групата! От скоро се сдобих и аз със Volvo V50 2.0 136hp. 2006 година е автомобила, като цяло е доста добре харесва ми как върви и съм доволен от автомобила. Но като всяка ново закупена кола като я покараш и си показва кахърите. Тия дни захладня и имах проблем при запалване на студен двигател без значение дали паля сутрин обед или вечер. Смених акумулатора (който така или иначе трябваше да сменя), но проблема не се реши. Когато запаля двигателя оборотите се вдигат сравнително бавно и повечето случаи изгасва и се налага да паля повторно. А когато запали изкарва бял пушек и след това като влезе в обороти пушека изчезва и си работи равномерно. Това ми го прави само на студен двигател. Въпроса ми е дали има колеги които са имали подобен проблем и според вас дали може да е от подгревните свещи или може да е някоя дюза която приплюва в началото ?
Reply

#2
Станислав91 Wrote:Здравейте групата! От скоро се сдобих и аз със Volvo V50 2.0 136hp. 2006 година е автомобила, като цяло е доста добре харесва ми как върви и съм доволен от автомобила. Но като всяка ново закупена кола като я покараш и си показва кахърите. Тия дни захладня и имах проблем при запалване на студен двигател без значение дали паля сутрин обед или вечер. Смених акумулатора (който така или иначе трябваше да сменя), но проблема не се реши. Когато запаля двигателя оборотите се вдигат сравнително бавно и повечето случаи изгасва и се налага да паля повторно. А когато запали изкарва бял пушек и след това като влезе в обороти пушека изчезва и си работи равномерно. Това ми го прави само на студен двигател. Въпроса ми е дали има колеги които са имали подобен проблем и според вас дали може да е от подгревните свещи или може да е някоя дюза която приплюва в началото ?


Симптомите ти са едно към едно с моите. За мен са свещи. Понеже започна да го прави точно като стана по студено. Преди това нито е пушела при студения старт, нито се е мъчила да запали. Тази седмица ще ходя в сервиз, чакам ред. Ще пиша, ако реша проблема. Очаквам същото, ако го отстраниш преди мен.
Reply

#3
Благодаря за съвета, действително се оказа че 1та свещ е за смяна но пушека си стои... минахме дюзите на стенд излязоха че са добре не е проблема в тях. И снощи ми звъннаха че ако при обслужването на автомобила не е била сменена малката метална верига под ангенажа която е е възможно да не зацепва едновременно с ангренажа ако е разпъната и за това да затваря или отваря някой клапан по бавно и за това да остава гориво в системата и при палене да го изгаря с бял пушек.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)