The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2005 Volvo V50 повдигане (на клиренс)?

#1
Здравейте на всички,

Карам в50 от 2005та 2.4 бензин 170кс на предно не е 4х4. От скоро съм собственик и на гараж за нея, от където идва и целия проблем. При влизане/излизане от входа към гаража (който е подземен) се опират праговете (или по-скоро предпазителите преди тях), в резултат на което след 2 зими ще съм без прагове Big Grin . Това не е единствения проблем, като цяло не очаквах от тази кола да е толкова ниска (собственик съм от Януари тази година). При преминаване на легнал полицай (дори най-киснкия) трябва буквално да спирам пред него за да не се чуе онзи неприятен звук......

Въпроса ми е дали е възможно да се повдигне клиренса на колата за да предодвратя проблема и как? От това, което прочетох има два варианта:
1. Нови, по-високи гуми или нови пружини. В момента съм с гуми 195/65/16. За да са по-високи гумите втрябва ли да стъпя на джанта 17 или не?Ако да, то с колко ще се повдигне колата? За да не стане да хвърля една чанта с пари за джанти без да има ефект :Д . https://forums.swedespeed.com/showthread...ide-height тук в чижденеция с гуми 205/65/16 оправят проблема, има и снимки.
2. Нови пружини (по-твърди?) - които да повдигнат колата с поне 2 см. Това решение ми се вижда сравнително по-евтино. Ако е вариант, може ли да ме ориентирате какво точно трябва да гледам? Дали размера на самата пружина? Ако да, какъв е стоковия размер (височина предполагам?) Или по-скоро има общо с това колко е твърда самата пружина? Ако я ги сменя с по твърди предполагам и возията ще се промени? Какво става да речем ако сложа пружини за същата кола, но 4х4? Някой ако е правил подобна операция, нека сподели опит с марки / цени. Препоръчайте място за покупка на пружини ако това е проблема.

Благодаря за вниманието, извинявам се ако има подобна тема.
Reply

#2
Колега, на първо време направи една снимка на твоето Волво, за да добием представа колко е ниско. Не съм останал с впечатление В50 да е толкова ниска, че да задира легнали полицаи. При мен подобен проблем няма- даже няколко пъти съм минавал с 40-50 км през необозначени по съответния начин легнали полицаи. Възможно е да са ти изпуснали предните амортисьори и поради това колата да е "клекнала". Иначе по отношение на завишаване на клиренса: доколкото съм чел по чуждите форуми не е мисия невъзможна, обаче се разваля значително поведението на автомобила на пътя. В английски форум мисля, че бях чел мнения от собственик, който беше вдигнал колата и след това е върнал стоковото положение, тъй като колата станала нестабилна в завои. Ако не се лъжа всички В50, дори и тези, които за 4х4 са с индетичен стоков клиренс.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)