The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
проблем с мотора авариен режим

#1
Здравейте започвам нова защото каквото и да изчетох не намерих точно моя проблем както и сервизи за обърна към тях. Колата е Волво S60 2.4 140hp влиза в авариен режим върви с 20 км в час на място тресе и все едно педала на газта въобще и не може да се изфорсира. Колата работи до 800-2000 оборота на място като се променят нагоре надолу на борда не светва чек но на другия дисплей ми изписва следното (engine system service urgent и engine system service required ) свещите са сменени евентуално проблема може ли да е от бобините понеже вчера валеше нямаше къде дая вкарам за да ги разкачам една по една довечера се надявам след работа да не вали и да пробвам да ги разменя .Имах прекъснат кабел на мап сензора но го оправих рестартирах системата колата работи известно време но пак влезе в авариен режим .Моля дайте някакво мнение както и сервиз някой който да може дая прочете с добра диагностика и тн .  ПОЗНАТИ МЕ НАСОЧИХА КЪМ ТОВА МОМЧЕ РОБИ  НО ИМИ ДАДОХА ТЕЛЕФОНА НО НЯМА ВРЪЗКА С НЕГО ДАЛИ ГО Е СМЕНИЛ ИЛИ ВЕЧЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ТОВА НЕЩО МОЛЯ ДАЙТЕ НЯКЯКВА НАСОКА ЗАЩОТО МИ ТРЯБВА ДИАГНОСТИК СПЕШНО ПРИЯТЕН ДЕН !
Reply

#2
(06-03-2019, 09:52 AM)Grudko Wrote: Здравейте започвам нова защото каквото и да изчетох не намерих точно моя проблем както и сервизи за обърна към тях. Колата е Волво S60 2.4 140hp влиза в авариен режим върви с 20 км в час на място тресе и все едно педала на газта въобще и не може да се изфорсира. Колата работи до 800-2000 оборота на място като се променят нагоре надолу на борда не светва чек но на другия дисплей ми изписва следното (engine system service urgent и engine system service required ) свещите са сменени евентуално проблема може ли да е от бобините понеже вчера валеше нямаше къде дая вкарам за да ги разкачам една по една довечера се надявам след работа да не вали и да пробвам да ги разменя .Имах прекъснат кабел на мап сензора но го оправих рестартирах системата колата работи известно време но пак влезе в авариен режим .Моля дайте някакво мнение както и сервиз някой който да може дая прочете с добра диагностика и тн .  ПОЗНАТИ МЕ НАСОЧИХА КЪМ ТОВА МОМЧЕ РОБИ  НО ИМИ ДАДОХА ТЕЛЕФОНА НО НЯМА ВРЪЗКА С НЕГО ДАЛИ ГО Е СМЕНИЛ ИЛИ ВЕЧЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ТОВА НЕЩО МОЛЯ ДАЙТЕ НЯКЯКВА НАСОКА ЗАЩОТО МИ ТРЯБВА ДИАГНОСТИК СПЕШНО ПРИЯТЕН ДЕН !

Дроселова клапа най вероятно. 
В София ли е колата? 

Роби не го тормозете точно сега...
Reply

#3
АМИ ДА УСТАНОВИХ ЧЕ Е ДРОСЕЛОВА КЛАПА И ЗАПОЧВАМ ДА ТЪРСЯ И МАП СЕНЗОРА ДАВА ГРЕШКА  КОЛАТА Е В СОФИЯ ! БЛАГОДАРЯ ЗА МНЕНИЕТО.ОБАЧЕ УСТАНОВИХ ЧЕ ТОВА Е НАЙ ТЪРСЕНАТА ЧАСТ В БЪЛГАРИЯ И ЩЕ БЪДЕ ТРУДНО ПРИЯТЕН ДЕН !
Reply

#4
(06-03-2019, 05:46 PM)Tisho Wrote: Дроселова клапа най вероятно. 
...

Здравей колега,
Потвърждавам мнението на Тишо - 99% e дроселовата клапа - минал съм по този път и симтомите, които описваш бяха същите.
Не те съветвам да сменяш клапата, а да я ремонтираш - става практически вечна и забравяш за този проблем. Има доста теми изписани по този проблем във форума и ако си сръчен и разбираш от електроника и фина механика ще се справиш сам с ремонта. Ако не - има колеги във форума, които са спецове и ще ти я направят срещу заплащане.
При оригиналните клапи въпроса е не дали, а кога ще се скапят и слагайки нова си гарантираш м/у 100 и 150 х.км, докато не те изненада отново. За втора употреба няма да коментирам защото няма да знаеш колко близо е до посочените километри.
Поздрави
Офф -  И няма да се плашиш - всички минаваме през този проблем и благославяме Angry инженерите от Магнети Марели (и не сме само собствениците на Волво, а и тези на Мазерати и др. марки коли със същата дроселова клапа).
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)