The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Какво е нужно за пререгистрация със сменен двигател?

#1
Здравейте. Имам В70ХЦ с 2.4 турбо бензин от 2001г. и се оказа, че имам спукана риза на един от цилиндрите и надува. Чудя се какво да правя. Има ли някой, който прави такива ремонти или да търся друг двигател. По лесно е май да намеря двигател, обаче какви документи са ми нужни за него, трябва ли технотест и изобщо как се прави? Ако някой знае да помогне.
Reply

#2
За да смениш мотора, трябва другия мотор да е от същата порода (поне аз така го бях направил) иначе може би ще трябват технотестове и т.н.
Трябва да имаш големия талон на колата, от която купуваш мотора, както и договор за покупко-продажба. Внимавай ако колата, от която е новия мотор да не е съсобственост или наследствена, защото ще искат договора да е от името на всичките собственици/наследници. Трябва да е нотариално заверен - поне при мен искаха.
The Easy Driver
MOSKVICH 426 combi - 1968 - ex
SEAT TOLEDO/1.6 m.i - 1993 - ex
VOLVO S40/1.8 i - 1996 - ex
VOLVO V70 D5 - 2003 - ex
VOLVO S80 V8 - 2006 - now
Reply

#3
Това звучи нелепо да имаш нотариално заверен договор за двигател. Само в България... А ако колата е бракувана талона би ли бил в собственика?
Значи ако мотора е същия отивам с колата със сменения двигател с моите си документи, талона от колата донор и заверен договор и трябва да мина
Reply

#4
Талонаю на бракуваната кола и нотариално заверен договор за покупко- продажба ти трябва. В допълнение, мотора е добре да е от същата марка и модел и да няма разлика в мощността повече от 10% по спомени.. После минаваш Технотест, министерство на транспорта и от там в КАТ с всички събрани документи, за да минеш каналите и да ти издадат нови талони. Ако те спрат катаджиите със сменения двигател и го проверят, глобата беше нещо около 5 000 лева ако не е оправен документално
“Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.”
Volvo S60 R
Ford Capri 2.8i
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)