The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volvo V70 III Bi-Fuel свещи

#1
Здравейте,

колата е с двигател B4204T11 (180 kW; 242 hp). Ходих в МотоПфое да ми направят оферта за смяна на ангренажа. Интересното в случая е, че са ми сложили и смяна на свещи (те не са гледали колата) и цената за четири свещи според тях е 421.44лв без ДДС. Поисках им кодовете на частите, които са описали в офертата, но те отказаха да ми ги предоставят. 

Влизам във VIDA и намерих кода на свещи комплект 31673604 и цената навсякъде е 100лв с ДДС за 4 свещи. Или нещо фундаментално пропускам или те са направили някаква грешка.  Huh

Моля за коментар
Reply

#2
Здравей колега,
ако за една смяна на свещи е тази цената на МП не знам колко ще е за ангренажа :-) - вероятноста да не е грешна цената не е малка. Ако не е гаранционна колата си ги смени сам - не е толкова сложно, или отиди в читав сервиз. Аз заради такива цени станах почти монтьор - сам си сменям ангренаж, свещи, дискове, накладки и т.н.

ПП Кога успя да и навъртиш километрите за смяна на ангренаж - аз ще сменям втори път, но ги направих 180К км за 6год. при твоя мотор не знам на колко се сменя, но едва ли е на по-малко от 150к или 10год. - провери си интервала.
Reply

#3
421.44 лв за това :
https://www.partsforvolvosonline.com/pro...s_id=10017

Варианта ссещите за bi-fuel да са по скъпи го има, но 100 и малко на свещ е "леко" прекалено.
Reply

#4
Здравейте,

отидох в друг сервиз, който работи с части от Moto Pfohe (предполагам им дават някакви отстъпки). Ще пиша като получа цената за свещите и останалите неща.

Между другото, цената в първия пост от 421 е само за свещи без труд.
Reply

#5
Цената е пълен абсурд. Разбери какви са свещите (кой ги произвежда и номерът им/топлинното число) и провера за цена на същите но без маркировка на Volvo. 100лв на свещ ми звучи резонно, само ако имат по 1гр чисто злато в тях. По принцип свещи от сорта на 15-20лв бройката, вече се водят скъпи и са иридиеви или нещо подобно, което оскъпява. Освен да са по-студени (примерно), няма какво да им е гига специалното, та да струват 100лв бройката. И примерно да са иридиеви, което обаче мнооого ме съмнява. Звучи ми като някакво маркетингово извиване на ръцете, щото разбир'ши двигателя е bi-fuel и се нуждае от някакви специални части и грижи, които струват една торба пари.

Аз харесвам NGK и ако колата беше моя и не мога да намеря кой прави genuine свещите, бих сложил NGK еквивалента за този мотор според официалният им каталог.


Edit: Така, бърза проверка на номера в гугъл показва, че свещите са Denso ZXE24HLR7. Остава да разбереш от къде можеш да ги намериш и цена за тях. В крайна сметка за иридиеви.

Edit2: https://www.skandix.de/en/spare-parts/el...t/1050139/

Цената в skandix-a e 70 евро за 4те свещи. Що не пишеш на Ванката от Genuine parts да ти даде цена? Да не би мото фое да не са наясно, че в 1 складова бройка има 4 свещи  цената им не е 100лв на свещ, а 100лв за 4те. Ако са недогледали какво пише в програмата, спокойно може да са ти дали цена от 400+ лв, но за 16 свещи.
4.4.. there is no replacement for displacement!
Reply

#6
Старото ми S80 беше с 5 свещи. В МП комплекта(5-те свещи) е около 120лв.
Reply

#7
Минало е много време за отговор но да се "изприкажа",както казваше един.
И аз минах през тия перипетии.Препоръчват се определени свещи за газовите автомобили.На моята кола,която закупих на 136000 км.,в сервизната книжка беше написано,че свещите са сменени на 86000 км.Снабдих се със свещите,които бяха на а-ла и на 165000 ги смених без да има нужда,защото бяха препоръчани за по-малък пробег от иридиеви.Осланях се на опита на сервиз на Volvo(в чужбина,където е изцяло поддържана колата,като и оттам закупих новите свещи оригинални 5 броя в опаковка триелектродни  Volvo 502 x 9146775
Обслужването на старите модели е затруднено и оскъпено,защото сервизите,на продавачите,на нови коли са за гаранционно поддържане.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)