The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Придърпване на магистрала Volvo XC60 D5 2016

#1
Здравейте Колеги,

Първи собственик съм на 2016 XC60 D5 (Автомат, 220 коня), което притежавам от вече 4 години и не съм имал проблеми, до сега. Преди 1000км колата мина обслужване във Мото Пфое- София, през което смениха масла, филтри и направиха Software Update 2.0 (който не бях пожелал). В момента е на 105 000км. 

Няколко дни след въпросното обслужване, изпреварвах на магистрала Тракия в режим S (спорт), когато колата стигна до 4000 и малко оборота и отказа да премине от 5-та на 6-та предавка. Веднага премнинах на ръчен режим и смених предвката, след което последва странно придърпване при всяко подаване на газ. В следващите 30-40км това придърпване продължи при всяко подаване на газ в режим D (и S пробвах, ефектът беше еднакъв) при скорост от 120 до 150km/h. Спирането и загасянето на автомобила ми реши проблема и нямаше повече придърпване през останалата част от пътуването.

След този инцидент, около седмица-две нямах никакви проблеми и колата се движеше безпроблемно.

За жалост, при последното ми пътуване по магистралата, колата отново започна да придърпва между 120 и 150, но поне този път сменяше предавки без проблем.
*Държа да отбележа, че и в двата случая, не светкат лампи (check engine и тн.) по таблото и колата въобще не отчита, че има проблем.*

Вчера я заведох в Мото Пфое, където я караха и закачиха на диагностика- не отчете нищо. Докато е била в тях естествено не е правила проблеми, защото в градско или по околовръстното не се случва да придърпва.

Посъветваха ме да си карам, все едно е нещо нормално да има такива проблеми.
Имам още 1 година до изтичането на гаранцията и бих желал, ако е някакъв дефект, те да си го оправят.

Чудя се какво да правя и как може да се диагностицира какъв точно е проблема. Моля за съвет, и ако някой се е сблъсквал с нещо подобно, да сподели какво трябва да се прави. Huh

Благодаря ви предварително!
Reply

#2
При ъпдейта вероятно са затрили адаптацията на кутията, сменяно ли е масло на скоростната кутия?
Най вероятно ще и трябва малко време/километри да се адаптира.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)