The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Лампа за налягане на маслото на ХС90

#1
Здравейте колеги.
От седмица имам VOLVO XC90 I (275) 3.2 AWD 238 HP 2007г. 
Още при огледа забелязах ,че при подаване на контакт светват всички контролни лампи с изключение на лампата за маслото. Въпреки това колата ми хареса и я купих. Прибрах се до в къщи без каквито и да е проблеми-изминах почти 400км. Но този проблем ме дразни и не ми дава мира. На другия ден почнах да оглеждам колата по-обстойно за тая лампа. Помислих, че са отваряли таблото и са отпоили диода за маслото.  Закачих я на Vida-та и при тест на всички  уреди и лампи, лампата за маслото си светна. Таблото не личи да е вадено. Два дена ровех да търся по двигтеля датчик за налягане на маслото, но не намерих такъв. По схема в Аутодатата  тоя мотор не дават да има такъв датчик. Има само един сензор за нивито и качеството на маслото, който е най-отдолу на картера- него го намерих и там всичко изглежда наред. Кедето и каквото погледна из колата свързано с кабели, букси, инсталация, всичко е заводско- няма нищо магерено, преправано или рязано, абе всичко изглежда ОК. Накрая звъннах на на търговеца да попита ако нещо е маскирал да ми каже , така или иначе вече е взел парите, той ми се кълне, че нищо не правил(колко да вярваш на автотърговец). Между другото преди време гледах едно друго Волво със същия мотор на който също не светеше тая лампа и тогава реших, че нещо не е наред и не го взех.
Единствения лъч надежда, че всъщност няма проблем е това което намерих в потребителската книжка:
[Image: New-Bitmap-Image.jpg]

Та въпросът ми е - някой може ли да каже категорично при моя вариант тая лампа трябва ли да свети при подаване на контакт или е нормално да не стетва? 
Благодаря предваритено!
Reply

#2
Edit:

Ааа, сега разбрах коя лампа визираш. Но, да. Ако имаш проблем с маслото съм сигурен, че ще изкара събщение в левия прозорец на таблото защо точно светва лампата.

Не съм обръщал внимание дали светва като дам на контакт, но ако имаш проблем, особено с налягане на маслото (нямам идея 3.2 има или не такъв датчик, ама силно ме съмнява да няма. Ако от Волво не са сложили, значи са диваци, честно) щеше да се е осветила като коледна елха или по-скоро мотора вече щеше да е затегнал. 

Не че е невъзможно да се замаскира, ама тва не е Голф 2, просто да му махнеш крушката/диодчето и всичко да приключи. Още повече щом с Вида успява да светне, не виждам проблем.

И последно. По-добре разгледай документацията във Вида отколкото Autodata относно локализирането на такъв датчик. Според бърза сверка в нета, такъв датчик трябва да има тоя мотор.
4.4.. there is no replacement for displacement!
Reply

#3
Ще погледна на мойта кола.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#4
Нашите лампи с индикацията за маслото не светват при подаване на контакт. Аз също се стреснах първият път когато го забелязах. Виждал съм я два пъти да работи. И двата пъти маслото беше паднало под определеното ниво, и ни сигнализира. Заедно с това на екрана в ляво от волана ми изписа Engine oil low. От тогава почти не проверявам маслото през щеката. Пожелавам ти само да се наслаждаваш на чудесния двигател и автомобил!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Забравих да уточня. Аз също съм с 3.2 ХС90

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Volvo XC90 3.2 2009 Plenty of power and extremely smooth running
Reply

#5
Благодаря за отговорите.
За да е сигурно ,че е ясно за коя лампа питам, съм я обградил в снимката отдолу.
Колега cadillac да разбирам, че ти си със същия мотор и при теб също не светва лампата за налягане на маслото като дадеш на контакт. А коя година е твоята кола и от колко време я имаш? 
[Image: New-Bitmap-Image1.jpg]
Reply

#6
Моята е 2009 и я имам вече над 5 години. Точно за тази лампа имах предвид. Не се притеснявай че е изгоряла. Диодна е

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Volvo XC90 3.2 2009 Plenty of power and extremely smooth running
Reply

#7
Че не е изгоряла или елеминиране -не е. Значи и при теб не светва като дадеш на контакт?
Reply

#8
Video 
    И при ме не светва,не го бях забелязал до сега. Може да си е такъв модела.
Volvo XC90 3.2 
Reply

#9
Чудесно, що и при вас е така, значи е нормално.
Благодаря ви за отговорите.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)