The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем със запалването на автомобила V70 2007 Bifuel

#1
Здравейте, 
Имам Volvo V70 2.4 Bifuel 2007. Бях тръгнал на път. Спрях да заредя с метан и до там всичко беше нормално. При опит да запаля автомобила, той отказва. При завъртане на ключа се чува само "цък" (като от реле) и не запалва. 
Излиза ми съобщението от снимката.
 Всички светлини и системи работят нормално (или поне изглежда, като всеки път, когато я паля). Ключа отключва и заключва колата (предполагам не си го е "забравила"), а съм далече от вкъщи и вторият ключ не е в мен.
Проверих всички (под капака, двата модула до и под волана и един в багажника)  бушони, които намерих и не виждам прекъснати. Проверих ги после и с фазомер за всеки случай - всички светят.
Пробвахме с бутане и теглене и не стана.
Пробвахме с директна връзка (с кабел) между стартер и бубина за запалване (дано правилно я наричам) и колата започва да върти, но не запалва. 
Смених и акумулатора ( стария го тествахме с мултицед и преси завъртане на ключа показваше 12.50, а след завъртане 0) но не помогна.

 Ще съм много благодарен ако някой може да ми помогне.
Благодаря предварително.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply

#2
Съдейки по описанието което сте дал е по добре да споделите къде се намирате за да ви бъде препоръчан сервиз в който ще ви решат проблемите. С проби и свързване на кабели по хаотичен принцип само ще увеличите сумата необходима за ремонт.
Съобщението от снимката означава, че колата не може да си прочете ключа. Ако на същата връзка ключове има някакъв "чип" за отваряне на врата или друго RFID е напълно възможно да не прочита ключа.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)