The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Корекция на километраж S80

#1
Здравейте, става въпрос за автомобил S80 D5 2009 на който от автокъщата, от която го купих е правена манипулация по връщане на километража - с повече от 2 пъти (тема за друг разговор), но човека който го е правил или си е оставил ръцете или идея е нямал какво точно прави (честно казано доста бездарно изпълнение за да мога дори аз без никакъв опит да го установя).
В резултат на това компютъра засича манипулацията и записва грешка в DIM модула. Успях да видя реалните километри с DiCE (vdash показва километрите, които са записани в ECM) но има и други грешки, които е възможно да са в резултат на тази свинщина и ефекта е, че някакви неща в автомобила не работят - конкретно клапите за въздуха в купето. Възможно е тези проблеми да нямат връзка с пипания километраж, но във всеки случай искам ако мога да започна да разплитам бъркотията по някакъв начин.
Някой ако е правил подобно нещо може ли да даде насоки от къде да започна и какво ще ми трябва за да накарам DIM да показва реалните километри и ECM отново да ги брои?
За момента това, с което разполагам е Launch 3 (абсолютно неспособен според мен да помогне в този случай), ViDA DiCE, vdash. Мога ли с някакви разумни допълнителни разходи да си реша сам проблема или да си търся някой с опит в подобно нещо?
Reply

#2
Здравей,
не би трябвало едното да има връзка с другото. Но може да ти помогне Volvo Tune Line.
ex - Volvo S60 2.4i BSR 188hp
Volvo S60 2.5 T5 Platinum 285hp Rica
Reply

#3
Проверете дали не е сменяно таблото.
Каква е грешката?
Reply

#4
Грешките с климатичната инсталация са няколко:
ECM-P251913 (A/C Request A Circuit - General Electrical Failures - Circuit Open)
CCM-B10874A (LIN Bus A - System Internal Failures - Incorrect component installed)
CCM-B10874B (LIN Bus B - System Internal Failures - Incorrect component installed)
Грешките в таблото са доста показателни:
DIM-C200262 (Odometer tampered - Algorithm Based Failures - Signal compare failure)
DIM-U300045 (Control Module - System Internal Failures - Program memory failure)

Порових още малко в компютъра и vdash ми показа следните резултати за пробега:

DIM: 208473 km
CEM: 208473 km
ECM: 477200 km
BCM: 208473 km
SRS: 208473 km
DDM: 208473 km
PDM: 208473 km

Т.е. когато са връщали километража по някаква причина е пропуснат ECM, откъдето започва проблема с климатика (възможно е компютъра да е подменен с такъв от по-стар автомобил с много навъртяни километри, но намирам това за много малко вероятно). Но след малко размисли по темата мисля, че проблема с климатика няма връзка с връщания километраж, а клапите може би са подменени и не са програмирани за този автомобил.

Предполагам, че Volvo Tune Line е измежду най-добрите варианти за справяне с тези проблеми, но някак ми сърбят ръцете да се преборя сам - евентуално с някои насоки, ако има кой да даде такива. Вероятно ще мине още известно време преди да се откажа (или да преборя проблемите) Smile
А количеството върнати километри няма да коментирам много, само ще кажа, че изглежда като подходящ повод за собствена тема...
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)