This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Сервиз във В.Търново
Photo 
Здравейте на всички ! 

От година съм горд собственик на Volvo V70 P3 2.4D 2008г. Като придобих колата имаше няколко проблема , не работещ говорител в дясната предна врата , не работещ парктроник и светлина за движение на задна както и една повредена ключалка ,а и два разбити тампона на двигателя. Та след първоначалното обслужване си я карам аз почти 10 000 км и тъкмо ми наближи момента за смяна на масло и започнаха да се случват много странни неща. Карам 15-20 минути и колата започва да показва най-различни видове грешки абсолютно несвързани неща едно с друго , ниско ниво на охладителна течност , блокирали спирачки , изключена система за стабилност , спират да работят скоростомер и оборотомер , блокира задна предавка и изгася ли двигателя след това ми изписва активиран имобилайзер и не може да се запали пак. Разбира се аз по български свалям си клемата на акумулатора и след 20 мин. паля и тръгвам ,но след няколко минути движение се случва същото. Част от грешките съм ги снимал и прилагам снимки.

Посъветваха ме да си почистя буксите на CEM и ECU модулите , направих го , сглобих запалих си колата карах 15-20 минути и последва същата история. Накрая си викам аз не съм електричар нито автомеханик по образование / професия , да я закарам в сервиз - там  хората са специалисти , разпитах за сериозен сервиз в гр. В. Търново насочиха ме към ТОП Сервиз (собственици: Тодор Драганов и Пламен Пейнов ). Обаждам се аз по тел. да попитам дали извършват диагностика и ремонт на Volvo отговарят ми дааа , разбира се , докарайте си колата няма проблем ! На 24-ти май отивам аз в 9 сутринта оставям колата си в сервиза записват ми номера и ми казва господин Драганов ,че като има напредък ще ми се обадят , от там на сетне аз чакам 3 дена ни вест ни кост , звъннах аз да попитам уверяват ме ,че по колата се работи , чакам още 2-3 дена никой не се обажда - пак звъня , пак по колата се работи ще ви звъннем - Кога ? - в най-скоро време ! Наложи ми се да пътувам извън града съм седмица , звъня пак тоз път направо ми казва господин Драганов , повече недей ми звъня ти , аз ще ти се обадя и ми затваря телефона ( аз си мисля ... клиент ли съм или бай х*й ?! ) Прибрах се в града отидох на място да си взема лична вещ от колата , а тя паркирана вън на слънце на паркинга и като бутвам да отворя вратата ЗАЛЕПНАЛА ( много усърдно са работили явно ! ) Леко се афектирах , влизам аз в сервиза отивам в офиса и задавам въпрос какво вие свършихте от 24-ти май до сега през тия 2 седмици ? Там господин Пейнов се надига иззад тезгяха и ми обяснява с нагъл тон как колата ми била с повреда в ECU и това нещо никъде го нямало и ремонт от този вид се правел месеци и как понеже съм влязъл остро ако искам да си взема колата веднага ми я давал ! Отговор на моя въпрос не получих ,а имено какво са правили по колата в туй време през което тя седи там , взех си аз колата и толкова по темата.  
В заключение колеги според вас нормално ли е да седи кола 2 седмици в сервиз без никой да ви потърси от там с информация ? Нормално ли е да седи кат цяло 2 седмици в сервиз за ремонт по ел. система и електроника ? Нормално ли е такова отношение към клиент пък бил той и невеж като мен ?

Поздрави 
Марин Ангелов
Цитирай
Thanks given by:
Здрасти колега, не е нормално всичко това.За съжаление повечето сервизи ти вземат колата, но в същото време вземат и други...и други...и други коли!Незнам защо, сигурно да те вържат като клиент?Или започват твоята кола, идва друга-почват и нея...И така!
Цитирай
Thanks given by:
Да завърша темата с една добра новина , колата е ремонтирана в къщи , в гаража ми от зет ми ел. инжинер. Разбра кво ѝ е за 20 минути и за 2 часа я поправи , прекъснато кабелче , да ми е честито ! Big Grin
Цитирай
Thanks given by:

Отваряне на:

Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)