The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
D5 185 проблем със студен старт

#27
(05-24-2022, 06:23 PM)j-ikata Wrote: Всъщност датчика за атмосферно налягане се намира вътре в ECM. МАР-а отчита абсолютното налягане в колектора (т.е.Атмосферно+бууст), но имат различно предназначение. В началото те бях посъветвал, ако може да погледнете корекциите на дюзите. Това е от съществена важност при проблем като твоя. Потърси в този или може би дизеловия подфорум имаше една тема за корекциите. Най-добре е да намериш ВИДА и да ги видиш с нея. Също не е лошо и да се премери компресията на студен мотор. По принцип при този двигател, компютъра се кодира заводски за стойностите на всяка дюза индивидуално и всяка една намеса в тях, като рециклиране например, може съвсем да обърка работата. По правило всяка нова оригинална дюза има индивидуален номер, който трябва да се въведе в ECM при евентуална смяна. Тъпото при този двигател е, че това може да стане само при дилър, но не и с ВИДА. Както се досещаш, най-вероятно в твоя ЕСМ са кодовете на оригиналните дюзи, а оттогава доесега е имало кой знае колко интервенции по тях.

Дюзите са сваляни два пъти. Първият път е било при предишния собственик вторият път при мен. Всички са маркирани за да не бъде поставена някоя на различно от предходното място. След второто рециклиране специално попитах за номерата дали са правилно въведени отговора беше положителен. До колкото разбрах обаче това няма значение след като е имало интервенции по тях и са минали стенд?
Скоро ми предстои посещение в МП където ще правя Total CAN Update и може би тогава ще е подходящ момент да се видят тези неща. Смятам да посетя лично Роби за най сигурно. 
Относно амтосферното налягане измервано от ECM-а има конкретен сензор за него или е интегриран в платката?

Много благодаря още веднъж за адекватните отговори!!
бивши:
V40 1.9D 115hp '03 - D4192T3
настоящ
Xc70 D5 185hp MY'06 - D5244T4
Reply



Messages In This Thread
RE: D5 185 проблем със студен старт - by momk0 - 05-25-2022, 09:33 AM

Forum Jump:


Users browsing this thread:
2 Guest(s)