The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Мнение за конкректна обява.

#1
Здравейте, мисля и аз да мина на тази марка автомобили, четох доста и се спрях на XC90 D5 185cc. От Варна съм а тук има само един, който си заслужаваше оглед. Харесал съм няколко в София и Пловдив, ако може да ме посъветвате нещо ще съм благодарен. 
https://m.mobile.bg/details/21638521338864025

https://m.mobile.bg/details/21641311065420631
Reply

#2
Добре си се насочил, като собственик на такъв камион мога да напиша няколко неща:
1. Ще ти се наложи да свикнеш с маневреността на този автомобил, по точно с липсата на такава. Smile

2. Навигацията за съжаление е неизползваема. Последния ъпдейт на картите е 2017-та. Няма по нов, няма и да има. Но пък има решение за ъпдейт.

3. Колите в двете обяви са идентични като механика, трансмисия, купе и т.н. Има малки разлики - тази черната(2010г) има завиващи фарове. Вероятнo има и Bluetooth. Комбинацията с кафявите седалки на мен лично по ми харесва - моята е такава. "Униката"(сивата) има DVD плеър за задните седалки.

4. Черната с кафявите седалки е 7 местна, това е добра екстра, но задните амортисьори са механичен нивомат. Ако се наложи смяна - около 700лв бройката. Не че не може да се сложат нормални, но като натовариш още двама човека отзад ще е неприятно за шофиране. Сивата е 5 местна - там вероятно е с нормални амортисьори(понякога има и 5 местни с нивомат амортисьори).

5. По снимки и двете изглеждат добре. Но трябва да се прегледат от човек/сервиз който е наясно с тези автомобили, за да няма кофти изненади с двигател, скорости, халдекс и т.н.. Вероятно и двете са за смяна на вихрови клапи и повдигачи. За София има кой да свърши работата, но за Пловдив не знам, кой може да помогне.

6. Не очаквай чудеса на тема икономия на гориво, 8-10 извънградско, 12-15 в задръстванията. Това е голям автомобил.

Като цяло екземплярите към които си се насочил са много надеждни автомобили, с уникално добро поведение и возия(за SUV). На мен винаги ми прави удоволствие да пътувам с тази кола на големи разстояния. 1000км на ден не са проблем, удобни седалки, широко. Добра проходимост справя се добре при излизания извън пътя, не говоря за hard-offroad.
Един недостатък резервоара е 68л. Биваше да е поне 80...
Reply

#3
Благодаря за бързия отговор. Но ме караш да ти задам още няколко въпроса.
2 какво имаш предвид че има решение?
4 за механичен нивомат не бях чувал. Представям си нещо като на мотора врътката на амортисьора за един или двама души ?.
5. Тука един "специалист" ми обяснява че клапите ги махали направо (лично съм го правил на Мерцедес, става и няма проблеми), но не съм търсил в форума тук дали става.
Reply

#4
(01-05-2022, 07:41 PM)Виктор Желев Wrote: Благодаря за бързия отговор. Но ме караш да ти задам още няколко въпроса.
2 какво имаш предвид че има решение?
4 за механичен нивомат не бях чувал. Представям си нещо като на мотора врътката на амортисьора за един или двама души ?.
5. Тука един "специалист" ми обяснява че клапите ги махали направо (лично съм го правил на Мерцедес, става и няма проблеми), но не съм търсил в форума тук дали става.

Питай за това сме тук.  Cool

2. 
Има няколко вида китайски навигации, които могат да се интегрират с известни доработки. Видето е от старата версия, с процесор 8227L - бавен, с малко памет и работи ужасно. 
От всичко което съм пробвал до момента най читави са Teyes. Но отново не работи всичко с фабричния интерфейс към колата. Там има решение. 

4. Това представляват въпросните амортисьори: https://www.ebay.co.uk/itm/322766564736?...SwjaRZw374 
Нищо не им се настройва. Просто държат положението/височината на задницата, независимо от натоварването. 

5. Не е добра идея, Не знам някой да е махнал тези клапи успешно. Сменят се лесно, цената не е космическа около 200-300лв бяха по спомени като сменях на моята. Мен ако питаш си запази екологията на колата във вида в който е излязла от завода. Все повече ще се затягат изискванията към колите на тази тема.
Reply

#5
Относно точка 2 има решение, но не е много евтино. Във ФБ има група https://www.facebook.com/groups/2444546715858068
До колкото знам един човек си е поръчал за БГ(вече може и да са повече).

п.п. Бензиновите са с 80 л. резервоар.
ex XC90
Reply

#6
Аз съм с XC 70 ,но все пак се включвам Smile и искам да споделя нещо-от 3-4 м. искам да си купя бус,че малкия ми е с инвалидна количка и ми трябва малко по широчка машина-огледах десетки бусове от различни марки с бюджет от 15 000 евра и нито сърце нито разум ми позволяват да сменя волвото -преди това съм карал.............москвич,фиат уно,пасат,ауди,бмв,пежо Smile Случиш ли на читаво няма да съжаляваш.Колкото до навигацията (не съм много претенциозен) си купих една камионджийска Smile и си реших проблема Smile

https://www.google.com/search?q=xgody+na...6519290007

Успех желая.
Reply

#7
В крайна сметка взех автомобил, но не от тези обяви. И първия проблем ми е с диагностиката. Преди да го взема му правихме диагностика доста подробно доста време и всичко беше наред. Поръчах си същия адаптер Dice, инсталирах Vida и греда. Като закачих колата ми откъси таблото иначе си го прочете и като грешка: късо съединение по Кан. Извадих ключа изчаках малко дадох на контакт и таблото се върна. Втора проба, дори без да е включен адаптера към компютъра, същата работа. Закачих я след това с Делфи набила още куп грешки. Триене откачане закачане с Делфи без проблем. Закачам dice пак същата работа. Някакви идеи какво се случва.
Reply

#8
Щом с делфи нямаш грижи и колата си е наред и си върви без проблеми няма какво да му мислиш,карай и тва е-гредата е в дицето-мн. добра играчка е,но си остава играчка-говоря за китайчетата и мисля,че и твоята е такава и ония бълват във всеки гараж какво ли не и това не е мит-и всичко си е на късмет...............аз си взех дице бла бла бла бла звезди,реклами 2019г......и накрая ми идва с диск за инсталация за уин 7,който 2019 вече е отживелица-демек купувам си най "новия" смартфон за който няма даже андроид...нещо от рода  Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
Reply

#9
Мн. Е голяма разликата в възможностите на Делфи и видата. Пример хваща SRS грешката но нито може да я изтрие нито да покаже откъде е.
Reply

#10
(01-18-2022, 09:42 AM)Виктор Желев Wrote: Мн. Е голяма разликата в възможностите на Делфи и видата. Пример хваща SRS грешката но нито може да я изтрие нито да покаже откъде е.

Също така е много голяма и разликата в Dice и Dice - зависи от къде го взимаш.
ex XC90
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)