The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S40, 2009г.Проблем с климатика.

#1
Здравейте колеги!
Колата е Волво, S40, 2009 г., 1.6 бензин.Имам проблем с климатика.Не работи, не охлажда. Пролетта на 2020г.го заредиха в сервиз и казаха, че е нормално за тези около 10 години да е изгубил фреона.Рядко го ползвам, само лятото и при дълъг път.Днес бе по-топло и реших да го пробвам, е не духа студено.Отворих капака на колата, а тръбите към купето са еднакво топли.Явно фреона мисля пак го няма.Препоръчайте ми сервиз в Русе, Търново или Плевен, защото са ми на еднакво разстояние!Живея в малък град и повече в този сервиз не искам да ходя.Искам да ми открият проблема/теча, а не да ми взимат парите за пълнене.
Благодаря Ви предварително и бъдете здрави!
Reply

#2
Как го пълниха? С машина ли? Ако е с машина, тя си има програма и тества за херметичност системата преди да премине към пълнене.
Reply

#3
Здравей колега! Да с машина запълниха системата, като отчете, че е херметична.Т.е.надуха я ,тества се и позволи пълнене.Явно има от някъде минимален теч.Благодаря ти за включването по проблема ми!
Reply

#4
Накарай ги да сложат специална течност, която при осветяване с УВ лампа флуоресцира и показва местото на теча.
Reply

#5
Здравейте! Относно проблема със загубата на фреон. Майстора , при когото отидох, запълни системата с въздух и след 24 часа загубата бе малка. Предположи, че от семерингите на компресора.Запълниха  системата пак с фреон и оцветено масло.Карах така около 200 км с включен климатроник.Аз огледах навсякъде и не забелязах теч/оцветяване. Бихте ли ми казали,  каква марка е компресора?  За да търсим подходящи семеринги!Огледах го на място, но не видях. Имам снимка, ще я постна тук. Ако можете, помогнете. Благодаря!


Attached Files Thumbnail(s)
       
Reply

#6
Здравейте.
Имах подобен проблем на моето S40/07 но при мен се оказа че е дефектирал охлаждащият кондензатор.
Загубата на фреон в началото бе нищожна и изкараше по един летен сезон с едно зареждане, после обаче нещата се влошиха драстично.
Ако имате възможност огледайте и този елемент от системата си.

поздрави.
Reply

#7
(05-24-2022, 03:12 PM)petarslavev Wrote: Здравейте! Относно проблема със загубата на фреон. Майстора , при когото отидох, запълни системата с въздух и след 24 часа загубата бе малка. Предположи, че от семерингите на компресора.Запълниха  системата пак с фреон и оцветено масло.Карах така около 200 км с включен климатроник.Аз огледах навсякъде и не забелязах теч/оцветяване. Бихте ли ми казали,  каква марка е компресора?  За да търсим подходящи семеринги!Огледах го на място, но не видях. Имам снимка, ще я постна тук. Ако можете, помогнете. Благодаря!

Доколкото ми е известно течовете са гледат с UV лампа.
ex XC90
Reply

#8
Какато е споменал колегата, течовете се гледат с УВ лампа. И при мен караше едно лято сисемата. Първо се оказа някаква връзка, смениха я, но изпускането продължи. Както при теб предположихме и се оказа семерингът на компресора. Като го свалиха всичко беше в зелено. Нов компресор (скъпо удоволствие), но от тогава няма течове. В70/08
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)