This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Питания за цени...
Здравейте колеги.

Имам няколко питания, малко в стил "нероден Петко", ама пък казват, че от питане глава не боли.

Та върти ми се в главата да внеса моята кошница(тази в подписа) от Канада в България, главно заради безумията с цените на автомобилите напоследък. Говорих с един българин, който чап-пат прави това упражнение с внос от Канада в България и той ми каза, че цената ориетировъчно ще излезе около 5 000 лева(вкл. застраховка, транспорт, мито, ДДС, други такси по митница Варна, репатрак до София и техно тест).
Аз ги слагам 6, защото винаги нещо може да изникне непредвидено, а отделно ще се заплати годишен данък на колата (около 510 лева за 210 kW), регистрация в КАТ София - Град, винетка за годината, гражданска отговорност. Може и повече да е дори, но за тези пари в България, подобен модел и година и на подобни км (под 150 000 км е все още - 92 300 мили) е абсурд да намеря, освен ако не е с десен волан.

Обаче като 15 годишна барака, карана предимно в тежки атм. условия зимата във Вермонт и Квебек, по нея има стабилно количество ръжда. 3 от 4-те вежди, задната врата, единия праг има петно 1 см, както и покрива в един ъгъл до предното стъкло. Мога и снимки да направя, ако има нужда.

- Та колко оринтировъчно излиза ремонта на ръжда за София и региона, направен както трябва - от изрязване на метала, през заваряване, китосване та до боядисване?
+/- 300 лв. да речем...

- колко излиза смяната на масло на АСК с последващото адаптиране на кутията?
- колко излиза смяната на маслото в двигателя и масления филтър?
- колко излиза смяната на вентилатора, който вкарва въздуха в купето (в С. Америка е често срещан пролем)?
- колко излиза смяна на комплект задни амортисьори, че имам съмнения че един от двата е заминал? Колата е с обикновено окачване.

По колата има и други неща за поправка, но те са по-дребни и не дотам наложителни.

Да се повторя, че питам за цени в София и региона.

Знам, че повечето хора са се пренесли по групи из Фейсбоклука, ама аз така и не видях смисъл в това нещо и си изтрих профила там отдавна.

Правя си проучване струва ли си да я внасям и колко в последствие би излязла, като базови неща за ремонт. Ако я продам тук за оптимистичните 5 500 - 6 000 долара, то в България за ~ 7 000 лв. не мисля, че бих намерил нещо подобно на Волво, като поколение, години, клас, задължително бензин(!) и особено километри.
А кола ще ми трябва, защото да е живот и здраве се очертава да прекарваме по 3-4 месеца всяко лято в България(поне в следващите 5-6 години) и ще я карам по 10-15 000 км на лято.

Разбира се всеки допълнителен съвет ще ми е добре дишъл.

Надявам се някой да откликне на питането ми и ви благодаря предварително.

Лек ден.
Volvo S80 2008 T6 AWD

Ex: Volvo V50 2005 2,4i
Цитирай
Thanks given by:
2017-та на ХС90 в МП смяна масло АСК ( 12 л.) + масло и филтър халдекс = 738,25 лв.
Масло дв. и филтри пак там - към 300-400 лв. (за 3.2 дв. 8 литра)
За другите неща не мога да дам инфо.
ex XC90
Цитирай
Thanks given by:
Благодаря, Zorba.
Volvo S80 2008 T6 AWD

Ex: Volvo V50 2005 2,4i
Цитирай
Thanks given by:

Отваряне на:

Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)