The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saab и Volvo се сливат?

#1
Saab и Volvo се сливат?

06.03.2009 09:03 коментари 22

Многобройните проблеми пред които са изправени двете шведски автомобилни фирми, трябва да ги доведат до сливане, счита вицепрезидентът на GM Боб Луц.

Сега Saab е част от групата GM, а Volvo е в групата на Ford. И двете фирми не могат да получат финансова помощ от американското правителство, защото тя важи само за заводите на територията на САЩ. Не могат да получат помощ и от Швеция или друга европейска страна, защото са част от американски групи.

Saab и Volvo се сливат?
Saab вече обяви банкрут в Швеция с цел да се обособи като независима от GM фирма.

От Ford се опитват да намерят купувач за Volvo, като най-напреднали са разговорите с китайската фирма Geeley.

Цялата безизходица до момента и реалната възможност славните някога шведски марки да изчезнат, кара Луц да заяви, че двете фирми ще оцелеят по-лесно ако станат една. Така наистина ще изчезнат проблемите на GM и Ford, но дали ще бъдат спасени Saab и Volvo?

„Мисля, че ще бъде трудно да се намери купувач за Saab, казва Луц, защото купувачите се интересуват от реалното състояние на фирмата, не от славното й минало. Кой ще купи фирма, реализираща непрекъснато през последните години загуби?”

Въпреки това мнение на Луц, шефът на Saab Ян Аке Йонсон заяви, че имало поне осем фирми интересуващи се от Saab.

Saab и Volvo се сливат?
В същото време шефът на Volvo Стефан Одел (Stephen Odell) се обяви против продажбата на фирмата на китайски собственици.

Неговите надежди са свързани с евентуален заем, който шведското правителство да подсигури от Европейската инвестиционна банка.

Сагата около Saab и Volvo продължава, като все още не се вижда добър изход от кризата за двете шведски фирми. Трудно е да се прогнозира какво ще се случи и дали евентуалното сливане, предложено от Боб Луц, може да ги спаси.

източник <!-- m --><a class="postlink" href="http://news.automedia.bg/read/6392.html" onclick="window.open(this.href);return false;">http://news.automedia.bg/read/6392.html</a><!-- m -->
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)