The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S60 D5 Странен шум

#1
Здравейте,
Карам С60 Д5 163к. 2002 Г . Тревожи ме един странен шум-свистене ,който се появява около 2000 об. Появява се единствено и само,когато колата се движи по нанадолнище на скорост и педала на газта е отпуснат.При подаване на газ или падане на оборотите шума изчезва.При каране по равен участък или при изкачване при тези обороти не се чува свистене(освен типичното леко изсъскване при включване на турбото).Ще се радвам ,ако някой има идея или предположения каква е причината за това,да сподели.Предварително благодаря!
Reply

#2
Най-вероятно е тръгнал лагер на някое колело.Мога да добавя ,че шумът ичезва и когато натиснеш спрачка.Няма страшно ,можеш да си караш дълго така,освен разбира се ако не се влуши хептен този шум.Най-точния съвет е :не бързай да сменяш,а пускай музиката по-силно Smile
Reply

#3
А дали не е от турбото?
И при мен го има едва доловимо този шум...
Reply

#4
Акое турбото,то се чува съвсем тихо свистене което си е нормално за дизелова кола на 5-6 год.Ако свистенето е силно,то или има спукан маркуч на турбото(дреболия) или има сериозен дефект,но и при двата случая няма как да не забележиш защото колата няма да вдига повече от 100км/ч и то бавно.По-добре не се занимавай ако ме питаш.ако ли не,отиди при разбирач на лагери да се повози едно кръгче с колата и веднага ще познае дали е това.
Още една причина за която се сещам е,че може да си попаднал на калпави гуми и те да вият.Провери си и нивото на хидравличната течност.Ако е намаляло то помпата почва да вие.Даже съм почти убеден че е хидравличната течност,защото и аз се бях притеснил за подобен шум,но като допълних казанчето всичко си стана Тип-Топ.Успех!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)