The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Смяна на шарнир VOVLO V40 98'

#1
Колеги възможно ли е при смяна на шарнира ми на колата (волво в40)
да се налага смяната и на носача,така каза майстора.
Reply

#2
по принцип шарнира е набит на носача, аз моя го избих и набих новия шарнир, като се скапе пак няма да мога да направя същото упражнение (хлабините се увеличават) може да се точкова с горелка (скапва малко живота на шарнира). Та въпрос на преценка - финансова и способност на майстора.
Конкретно на въпроса, може да се избие ако е първи шарнир за този носач, ако не е ясно кой подред е, по добре смени носача.
Reply

#3
кажи след това какво си решил, как се е получил и колко ти е излязло
V70, D4, 2015г, 181 к.с., ръчни скорости
S60, D5, 163 к.с, автомат
S40, B4184S2, 2000г., 122к.с. , бензин + ГИ
Reply

#4
Смяната на шарнира е елементарна,щом твоя маистор не е наясно с това по-добре не ходи повече при него :wink: :wink: :wink:
Reply

#5
Смяната, както каза Ицо е елементарна. Само майстора трябва да има под ръка преса, с която да го избие, желание и самия той да не се нуждае от хасковска операция :wink: :twisted: . Ако няма хлабина в шарнира може да се напълни и да се смени маншона му, ако хлабината е чувствителна, то тогава няма да се размине без замяната му.
То е ясно защо твоя майстор иска да смените целия носач, просто отстъпката за по-скъпата част в магазина за него ще е по-голяма в парично изражение, а и ремонта ще го направи без да се поти много.Всеки си гледа интереса-ти твоя, той-неговия. Поздрави и пиши докъде си я докарал със смяната.
\\// (())  ||_  \\//  (()) S60 D5 185+к.с. М66.
Reply

#6
Събота или неделя ще сменям само шарнира,в гаража.Проблема тръгна от едно ужасно скърцане.Отиваме на "доктор". Момчето е съсед,знаем се от години(майстора де).След малко оглед ми звъни и казва че е от шарнира,след около 2 часа ми звъни пробвал два шарнира и двата имали странна хлабина.Звъня аз на склада от който пазарува "майстора ми",продавача и той стар познат и ми казва че били върнати два току що,че на пасвали нещо.И сега съседа по гараж(всъщност продавача в склада) има преса ще пробваме там пък квото стане.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)