Публикации: 19
Теми: 6
Член от: Aug 2008
Given 0 thank(s) in 0 post(s)
Значи наложи ми се да поправям скоростна кутия на волво 440, 91, 1.7 бензин, пълна инжекция. Та вапросът ми е, трябва ли да свалям целия двигател за да се добера до скорустната кутия или просто трябва в канал да я сваля без сваляне на двигателя?
хайде бе никой ли не може да ми помогне, просто ми трябва да зная дали трябва да се сваля двигателя или не?
:roll:
Публикации: 1,006
Теми: 77
Член от: Jun 2006
Given 16 thank(s) in 14 post(s)
�Ммисля, че трябва да свалиш и двигатля, ама то ако не знаеш дали трябва, не съм сигорен дали ще се справиш и с ремонта, ама ти си знаеш.
Аз не успях да наблюдавам действието по свалянето на скоросната кутия на моята 460тката понеже бях на работа, обаче като се прибрах, двигателят ме чакаше до колата. Но при мен целта не беше ремонт, а само сваляне на кутията за продан.
Публикации: 157
Теми: 5
Член от: Mar 2006
Сваля се без да се вади двигателя, лично съм я свалял(сменял). Ако имаш удобство най-добре е да се закачи двигателя от горе и след това се развива магарето и се спуска надолу и кутията излиза през мястото на лявата гума. За което е най удобно да се откачи и свали макферсона. Абе става работата но първият път си е тоста разправия и време, един път оттренирана процедурата после става бързо. Най неудобната работа е разкачането и закачането на тампона на скоростната кутия.
Публикации: 1,272
Теми: 36
Член от: Nov 2008
Горд собственик на: V-70 2.4 140hp bifue
Given 2 thank(s) in 2 post(s)
преди 2 месеца ми се наложи смяна на съединител.незнам как са свалили кутията но двигателят не са го сваляли.колата ми е 440 92г 1.7турбо.успех
Публикации: 1,732
Теми: 92
Член от: Jul 2006
разсъединява се магарето от купето -двигателя виси на въже -закрепено на тавана на гаража/това при най елементарни условия/....иначе само кутията не може да се извади
благодаря ви за изчерпателните отговори тоно това ми трябваше вече ще да е по лесно свалянето на скоруостната куия благодаря пак!