The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Шум при Volvo V40 (продавам/заменям нов лагер)

#1
Проблема е следния взех си Volvo V40 имаше шум отзад и майстора каза, че лагера е за смяна, а в същото време гумите бяха в много лошо състояние... Взех лагер както се сещате доста скъпо излезе майстора след като го смени каза, че шума си остава :evil: сега остава да пробвам дали е от гумите... много глупаво се получи.

Та ако някой има нужда от този лагер може да се свърже да се разберем.

Или пък някой ако има предположение от къде може да е този шум, ще съм благодарен да сподели.
Reply

#2
При мен е същата работа, само дето лагера си беше за смяна. Април месец, когато го смених колата беше още със зимните гуми. След смяната му шума изчезна и се радвах на тишината. Малко след това обаче смених зимните гуми със летните. И ето ти го отново онзи досаден дразнещ шум, точно като от заминал лагер, само дето си е постоянен и не се променя в завой. В сервиза на Жоро качихм колата на подемника, въртяхме гумите, слушахме, ту едната, ту другата. И накрая единодушно заключихме, че най-вероятно шума идва от гумите, а те са с ДОТ 2005г и май са си изпяли песента. Сега съм намислил да разменя предните и задните и да видя дали ще изчезне този шум, т.е. дали ще се премести отпред Big Grin, че за нови гуми в момента нема "франко парезе"... :roll:
Vovlo V40 2001 1.9Di 115Hp
Reply

#3
Да прав си абсолютно същата исторя само където лагера си е здрав и нямаше нужда да се набутвам... по добре да бях взел нови гуми за тия пари. Та от вчера и аз мисля да сменя предните гуми, който са нови със задните да видя дали ще се премести. Но и да се оправи пак си имам 1 излишен здрав лагер. Sad
Reply

#4
Да не отварям нова тема... искам да попитам разбирачите колата е В40 1.8 мотор 116 к.с 97 година това мотор на Волво ли си е или на Рено понеже всеки различно ми казва, че скоростите били от Рено правени за Волво или поне мотора дали е на Волво и заслужава ли си тоя мотор? Със сигурност не е на Митсубиши!
Reply

#5
Здравей,

Относно двигателите на Рено, мога да кажа, че Волво и Рено работят в тясно сътрудничество от много дълги години. Както в разработките, така и в производството на отделни детайли и агрегати за автомобилната индустрия. Реално двигателите, които се слагат на Волво, са разработени съвместно, но произведени в заводите на Рено и не са еднакви с тези слагани на автомобилите Рено. Като обща оценка двигателите произведени от Рено са надеждни и почти не дават дефекти.

Сега конкретно на въпроса. Мисля че този двигател е добър и няма да те разочарова. До колкото знам бензиновия двигател 1,8 116к.с. на Митсубиши завършва на края с SM - /В4184SM - Митсубиши/ и се монтира от 1998г. Твоята е 97г., така че би следвало да е само с S на края - /В4184S /т.е. да е Рено, но може и да греша... :roll:
Vovlo V40 2001 1.9Di 115Hp
Reply

#6
Ще си позволя да цитирам какво прочетох днес във форума на Рено

Quote:на старите Волва 4xx серията (за 3xx i 2xx не съм сигурен) двигателите са си на Рено.
На S40/V40 само дизелите са на Рено (1.9 TD), a 1.8 i 2.0 бензиновите двигатели са разработка на Волво. По това време (96-2001) е имало партньорство между Мицубиши и Волво (S40/V40 са правени в заводите на Мицубиши в Холандия). Та окачването на S40/V40 e разработка на мицубиши като след 99-та до 2001-ва Волво слагат GDI бензинови двигатели разработка на Мицубиши, а съответно предоставят дизелите (1.9 ТД на Рено) за колите на Мицубиши. Така s40/v40 има около 6000 елемента по него, от които 2000 съвпадат с елементите на Мицубиши Каризма.
Не само дизелите на на s40/v40 са разработка на Рено, скоростните им кутии също са на Рено и по факти тук -там(писаници по интернет и от собственици) са слабото място в моделите s40/v40.
Quote:В средата на 90-те Волво са имали намалели продажби на леки автомобили на американския пазар, но фирмата не е била в криза защото производството на тежкотоварни автомобили/а то е доста сериозно/ не е зависело от американския пазар.
Въпреки доброто сътрудничество с Рено то намалява силно през 95г. когато Волво започва производството на S40/V40 в заводите си в Холандия, които притежава от 70-те,когато закупува автомобилното производство на DAF.
С Митсубиши работят по отношение на производителността. S/V40 има обща поточна линия с Каризма като база за производството, но практически нищо- двигателите са си на Волво с изключение дизеловия на Рено и въпросния неуспешен 1.8GDI/бенз. с директно впръскване/ на Митсубиши, който се появява някъде 99г съвсем за малко като експеримент във Волво и практически никакви продажби.
И за да стане наистина ясно- БЕНЗИНОВИТЕ двигатели на ВОЛВО S/V40 са на ВОЛВО на базата на по големия 5-цилиндров.

Волво не са купени, а обединени с Форд през 99г.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)