The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1121 build_postbit
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Адски неприятно ПТП

#1
Ето че се случи нещо което никога не съм предполагал че ще ми се случи ... то кой ще си и предполага такива неща Sad
Един човек ми се хвърли пред колата, просто по голям ужас не съм изпитвал до сега - добре че е жив слава богу.
Какво стана: на светофара на Подуяне от където се прибирам всеки божи ден си карам към Ботевградско и преди слизането в един дълъг ЖП надлез най-нормално си се престроих в крайна лява лента. Скорост не повече от 50 при силен трафик в края на работния ден - 18 00.
След секунда видях че рейс отпред в средната лента също иска да се престрои в ляво поради което намалих и му дадох път да мине пред мен. В същото време вече слизахме по едно леко нанадолнище със един завой на ляво ... (на снимката)
В момента в който рейса си направи нормална дистанция пред мен видях в средната лента един клошар награбил някакъв вързоп суетащ се ни напред ни назад. Инстиктивно почуствах че това не е на добре и му свирнах при което той се оживи вдигна ръката като катаджия и смело ми влезе в платното. При това разстояние което може и да е нямало 10 - 15 метра пак инстиктивно извъртях в ляво за да изляза към мантинелата но бордюра там е почти 30 см. и нищо не стана освен че ми гръмна раздрана лявата гума при което спирачките не бяха същите .... и ..... преметнах човечеца през капак в страни от мен. Ох ужасно беше наистина добре че бусът зад мен не мина през него че ....после 112, КАТ, взеха го за преглед в болницата, май има фрактура на таза и така ... Не знам дали са му взели проба за алкохол - но това неговото не бе нормално просто чисто самоубийство да пресичаш нещо подобно на Цариградско по този начин ... Стискайте палци да се оправи дядото !!! Сега очаквам развитие да видим следствие ще има ли и т.н.

п.п. на снимката май съм объркал платната с маркера в дясното платно е това където е камиона или автобуса.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply

#2
Дано всичко да е наред с човека и с теб най-вече в емоционално отношение. Направил си, каквото трябва, в противен случай е щяло да бъде много по-зле.
\\// (())  ||_  \\//  (()) S60 D5 185+к.с. М66.
Reply

#3
Ужас Стефане :? ,знам го това място....гадно е Sad
Дано всичко с дядото да е наред,щото иначе става доста неприятно :?
Ако имаш нужда от някаква помощ....,ние сме на линия :thumbup:
Тежко, брате, се живее
между глупци неразбрани,
душата ми в огън тлее,
сърцето ми в люти рани.
Reply

#4
Един съвет от мен - ходи често в болницата, питай как е, ходи на свиждане. Ако имат нужда от лекарства и консумативи - плащай ги! Ако близките му са там, свържи се и с тях. Покажи че не е било умишлено и осъзнаваш ситуацията. Един колега по невнимание беше ударил жена, легнала на пътя, а той на заден ход... Адвоката му го посъветва да прави това с болницата, че било смекчаващо вината. Тя тогава се оправи и нямаше последици. Дано се оправи човечеца, че беля. На всеки може да се случи. Не се притеснявай, а се взимай в ръце!
Поздрави!
volvo for life
Волво В70 '98 2,0 10V
И не забравяйте, че всяко натискане на спирачката, Ви бърка директно в джоба. Карайте предвиждайки!
Reply

#5
Неприятна житейска ситуация.Дано дядката се възстанови бързо и напълно,
дано и административните органи са безпристрастни ,а за теб предполагам остава
бързо да се отърсиш от шока.Стискам ти палци .
Полезно четиво което може да направи престоя ви във форума по-приятен
                             Десетте “Божии” Заповеди
Reply

#6
кофти работа, каквото и да се каже няма да е на място. дано няма тежки последствия и бързо да се съвземеш. все пак направи и консултация с адвокати и бъди готов за всичко
Reply

#7
Много кофти колега.Дано всичко е наред с човека и да се съвземеш и ти от шок-а,че си е голям шок :!:
Стискам палци :!:
Volvo V40 1997г. 2.0 - EX
Volvo 850 1994г. 2.0 - EX
Honda Accord 2004г. 2.2 i-CTDI - EX
VW Touareg 2005г. 2.5 TDI - EX
Opel Astra 1994г. 1.6 - EX
Nissan Almera N16 2004г. 1.5 QG15, - Now
VW Passat 2006г. 2.0 TDI - Now
Ford Mondeo 2004г. 2.0 - Now
Reply

#8
А АЗ се чудех, кой тормози клошарите в махалата . . . .Съжалявам за случилото се, съветът е ясен - прояви ЗАГРИЖЕНОСТ към човека.
Reply

#9
Отвратителна ситуация!
Проучи пострадалия внимателно. Ако този е самоубиец или клошар и няма роднини, дом или нормален социален живот - стига лицемелие, не съм специалист по наказателно право, но може да заведеш дори иск срещу него!
Какво прави този задник на това място, където няма начин да преминават пешоходци?! Понеже знам мястото решително искам да ти кажа, че има мантинела т.е. преминаването през платното е на практика нарушение на ЗДвП. Ако този хубавец е клошар или паупер от който никой не се интересува и е решил да се пречука - не му ставай емоционален роб.
Това не значи да не си състрадателен, преди да провериш и изясниш всичко, но бъди внимателен -
да не станеш жертва на изнудване или рекет!
Какво ще стане ако по всички пътища с мантинели за непреминаване на пешоходци и тунели или магистрали с ограждения започнат да се разхождат и да ти скачат на предния капак разни хухавели?!
Закона е със задължения за водачите на МПС, но и за пешоходците - не си забравяйте правата или конкретно: борете се да си ги опазите!!!

Дано всички да са щасливи от изхода на тази случка... вкл. клошара - да е на топло в болницата с баня и 3-пъти храна на ден... :roll:
Reply

#10
Не искам да си представя дори какъв ужас си изпитал. Да пази Господ всички колеги от такива преживявания. Пожелавам на човека да се оправи от сърце. А на теб - да го преживееш по безболезнено и да се вслушаш в съветите на Бойч.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)