The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
460 има ли филтър на купето

#1
колеги аз искам да ви попитам дали има филтър на купето след обслужването масла филтри ремаци и така на татк при пускане на парното или клиатика има лош мириз в сервиза ми казаха че е било от филтъра на купето поселе че е нямало такъв каде датърся проблема карам от 20 дни и то без парно Боико
Reply

#2
Тези коли заводски нямат монтиран филтър на купето.
Но пък и да има, едва ли той ще има връзка с парното, което ти го няма.....
Май се обърках нещо :roll: :oops: ... и не разбрах кой точно проблем търсиш :?:
Reply

#3
за парното си погледни течността(антифриза) дали не иска доливане, радиатора на парното дали не е запушен, клапата за студено/топло дали не е заседнала само на студено и като за край от мен провери си термостата моят отваряше доста по рано и също нямах парно :wink: успех с ремонта <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=10626" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=4&t=10626</a><!-- l --> а тази тема е смяна на радиатор а парно.
Reply

#4
Здравей ,
И аз съм от Пз.Филтър на купето има но той е само за твърди частици,а не за обезмирисяване.Намира се в лявата част на моторния отсек, под един пластмасов капак/противоположно на кутията с предпазителите/.Най вероятно при смяната на маслата по двигателя е разляна течност/масло или антифриз/,които сега обгарят и вентилатора на отоплението вкарва газовете в купето.
Reply

#5
Такааааа..
Сега, първо,
Забора за въздух за купето се намира в двигателния отсек,като вдигнеш капака и застанеш пред колата ти е от ляво, под пластмасата, която е пред стъклото. Там филтър няма. От там въздуха влиза във въздуховода, през вентилатора, който е пред краката на пасажера до шофьора и стига до кутията с радиатора на парното и изпарителя на климатика. Тя е разположена между краката на щофьора и пасажера, доста надълбоко. Big Grin Big Grin . За отварянето и смяната на радиатора и изпарителя има доста изписано.
А сега - второ :
На самия изпарител на климатика, който е разположен непосредствено пред радиатора на парното в тази кутия, има филтруваща тъкан от предната страна. Въпросната кутия с радиаторите има дренаж, който служи за отделяне на конденза от работата на климатика. Дренажа излиза в двигателния отсек на много шибано място. Та ако този дренаж е задръстен, със сигурност филтъра на радиатора ти се е осмърдял от задържаната влага.
КОгато сменях изпарителя на климата като отворих тази кутия и се хванах за главата. Беше четири пръста пълна с листа, кал, и какви ли още не гадости..
Може това да то смърди и на теб..
Малеееее, що нещо изписах, дано съм бил полезен :oops: :oops: :oops:
460 B18U
... Хора, обединявайте се! Вижте: нулата е нищо, но две нули вече значат нещо...
[Image: 16283]
Reply

#6
Да попитам колега как може да се отвори и почисти това място
460 1.8 моно 1994 година с газ и на всичкото отгоре и върви
850 2.5 бензин газ
Reply

#7
ИМА КОЛЕГА ИЛИ ПОНЕ ИМА СТОЙКА ЗА НЕГО Smile
ПОГЛЕДНИ В ЛЯВАТА СТРАНА МАЛКО ПОД ЧИСТАЧКИТЕ ИМА ЕДНА ПЛАСТМАСА С КАПАК.
ТАМ ОТ ДОЛУ ТИ Е ОТВОРАТ ЗА ВЪЗДУХА Smile
Reply

#8
Филтроелементи има по магазините, кеф ти обикновен, кеф ти с активен въглен. Обаче няма кутия за такъв филтър, само в магазин "Направи си сам" съм я виждал: http://www.volvo-club.na.by/forum/topic....pic=95&p=2.
Reply

#9
колеги да споделя и аз какво съм направил.
значи първо издебнах приателката когато не е в къщи,взех един от чорапогащниците и и го сложих отгоре на дупката където е вентилатора,и така реших проблема с листата и едрите частици.да ви кажа заслужава си риска с приателката,щото сега като погледна какво се е насъбрало върху него и като си представя че всичко това можеше да е вътре в системата и да го дишам.
дано съм полезен и внимавайте с жените,защото е хубаво да сменяте чорапогащника на 3-4 месеца,при мен на третата смяна ме хванаха и сега като искам да сменям чорапогащника първо купувам нов на приателката по неен избор. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)