The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с климатроник - S60 D5 2002г

#1
Здравейте колеги.Предварително искам да кажа ,че съм използвал търсачката и не открих такъв проблем.
Значи проблема ми се състои в периодичния отказ на климатроника ми да работи.Първоначално работи нормално....след 15-20мин спира да работи ( не прави студено ).Изключвам го ръчно, след 10-на минути го включвам отново- работи си нормално 10-на минути и пак отказва.
Това стана по време на път.Когато го изключа и веднага го включа- не ще да работи.Трябва задължително да минат около 10-15мин, та чак тогава заработва ( започва да духа студено ).Системата е проверявана преди година, когато ми го пълниха със субстанция която била оцветена, за да се забелязвало когато има пробив в системата.След подробен оглед , не открих пробив.
Един от вариянтите е може би в охлаждането на радиатора на климатика.Не мога да разбера дали се включва перката за да охлажда.
Моля дайте някакви мнения, подозрения или някой който е имал същия проблем да сподели.
Reply

#2
....май сте нямали такива проблеми колеги Sad
Все пак очаквам някой препатил Big Grin
Reply

#3
Не е лошо да го закачиш на комп за диагностика ако има не работещ елемент ще си покаже.Или МП или някой бош сервиз с подходящата техника.
Reply

#4
колего и на двете ми волва имах и аз този момент.сложил съм го на 18 градуса и духа студено и изшеднъж ми става жега.преди 1 седмица го имах този проблем.после на 1 бал карах като побъркан и от тогава си карам по цял ден на климатроник в задръствания и т.н. но не ми прави проблеми.
Reply

#5
Не разбрах как се е оправил климатроника ти....и от какво се е получила тази повреда.Все пак няма гаранция че отново няма да спре да работи
Reply

#6
Хайде колеги , дайте мнения.Че май в МП ще ходя Sad .
Reply

#7
Здравейте колеги.Диагнозата ми е вече ясна - пукнатина в радиатора на климатика (по всяка вероятност от камъче).Загубил съм около 300гр фреон.Утре ще ми свалят радиатора,ще го заварят и т.н.Така ,че се надявам всичко да си дойде на мястото.Поздрави на всички и безаварийно пътуване
Reply

#8
caby Wrote:Здравейте колеги.Диагнозата ми е вече ясна - пукнатина в радиатора на климатика (по всяка вероятност от камъче).Загубил съм около 300гр фреон.Утре ще ми свалят радиатора,ще го заварят и т.н.Така ,че се надявам всичко да си дойде на мястото.Поздрави на всички и безаварийно пътуване

Здравей колега. Пиши какво е станало след след ремонта защото и аз имам пукнатина на радиатора макар и миниатюрна и ми е интересно може ли да се завари, и колко ще издържи.
ВОЛВО С60 Д5 2002г.
Reply

#9
Проблема е оправен (надявам се за дълго време Big Grin ).Извадиха радиатора на климата и изолирака(изрязаха) в двата му края проблемния ламел ( тръбичката ) на радиатора чрез заварка на аргон.След което го тестваха за пропуск и го монтираха обратно на колата.Запълниха системата отново с 900гр + оцветител и... това е.За сега работи перфектно.Всичко това ми струва 180лв.60 лв демондаж-монтаж на радиатора, 35лв за аргон и майстор , 85лв проверка и запълване на системата
Reply

#10
колеги при мене се смачка тръбичката на климатика ми "S60"2001г ,по-тънката в местото преди да влезе в купето отпред . ходих на майстор но той каза ,че ще трябва да си вземам нова тръбичка за високо налягане „по-тънката“
почнах да се чудя няма ли начин да се изправи или ще трябва да търся нова да купувам. Понятие си нямам от къде може да се намери освен от МП . а там не зная колко ще ме опилят. има ли начин да се направи тръбичката и какъв, а и може ли да се свали цялата и от къде , защото от купето го разбрах , но отива някъде надолу към предната част на автомобила до компресора някъде .
чакам предложения и идеи.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)