The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблематична ли е замяната на ръчна СК с АСК

#1
Здравейте,

Не съм много на ти с технниката, но тъй като съм възхитен от управлението на Волво S70 с АСК ми се ще да разбера, дали на същият модел или примерно на V70 с ръчна СК може лесно и безпроблемно-техтически да се сложи АСК. Предполагам, че няма да е евтино. Дали има някаква разлика при бензиновите и дизеловите двигатели в същия аспект?
Reply

#2
Стойността на това начинание е колкото цяла кола на същата възраст.Трябва да се смени компютъра на двигателя , да се адаптира с този на автоматика да се купи авт.кутия на старо - доста голям късмет трябва за да уцелиш нещо работещо както трябва.Нова струва 7000 - 9000 лв.Сигурно ще се наложи преправяния по ауспуха ,купето и корпуса на двигателя.Защото окачването на автоматика към двигателя и купето е съвсем различно.И най-малкия проблем е корекциите в купето.Двигателите за автоматик са с различни настройки в сравнение с тези за ръчка.
Първи вариант - намираш си кола с автоматик и я купуваш.Продаваш старата и черпиш.
Втори вариант - намираш в автоморга ударена от същия модел като твоята но с автоматик и почваш прехвърлянето на нещата от едната на другата.Този вариант се прави когато има много свободно време , излишни нерви за пилене и дебел портфейл.
VOLVO XC90 2.9T - 272 hp
Reply

#3
Здравей Събине. Първия вариант предложен от колегата по-горе е за предпочитане. По-малко средства и нерви.
При това не е задължително да продаваш старата си кола :wink: .Успех!
\\// (())  ||_  \\//  (()) S60 D5 185+к.с. М66.
Reply

#4
аз искам да попитам възможно ли е да направя обратното на волво с80 2001 2.4 170 к.с - от автоматик да сменя скоростната кутия с ръчна? Питам защоото съм си харесал 1 автомобил и единствено не ми харесва че е автоматик , а и също да попитам автоматика 4 или 5 степенен е?
Reply

#5
Същата работа която е описана по-горе имаш,без никаква разлика.
Reply

#6
а знаеш ли колко степенен е автоматика защото ако е с 5 няма нужда от операцията Smile
Reply

#7
Според руския каталог carexpert.ru е 5-степенна.Преди да купиш колата мини на диагностика на автоматика през МП или през сервиз за автоматици на който имаш вяра.
VOLVO XC90 2.9T - 272 hp
Reply

#8
препоръчай ми сервиз във софия защото съм от велико търново а и не съм имал автоматик досега Smile
Reply

#9
Да се препоръча добър сервиз е толкова трудно колкото да се препоръча добър лекар или адвокат:-).Аз съм ползвал услугите на Джемини 4 на изхода от София за Калотина след околовръстното.Сервизния инженер се казва Валентин Дунгьов 0888 147 314, имат и сайт.Там имат софтуер да ти прочетат грешките и да тестват колата в движение.Могат да ти кажат дали този автоматик понадлежи на ремонт и съответно колко би струвало.Но дали ще усетят нещата наистина е въпрос на късмет.
Има една малка възможност да прикрият някой проблем за да им станеш клиент.Това последното е мое тълкование. За този сервиз има добри отзиви и от "BOYCH".
От offroad Bulgaria форума има добри отзиви за Коко-кв.Малинова долина - 0888 135 077 и Мимо - Горубляне обръщалото-0899 850 108 и още някакъв майстор от разклона Горна баня. Влез им във форума и е разтърси, там има и доста противоречиви мнения и за Джемини 4.В региона около Велико Търново най-близо съм чувал за майстор в Мартен - Русенско.
Аз лично съм ползвал услугите на Джемини и мнението ми е доста противоречиво.Единственото което съм сигурен за тях е че си спазват гаранциите.
За повече инфо може да ми звънеш на 0896 78 34 72 - Ники да пием по едно кафе все пак сме от един град.
VOLVO XC90 2.9T - 272 hp
Reply

#10
Благодаря ти колега , наистина ще ти звънна за по 1 кафенце Smile
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)